Alper Tekdemir İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Alper Tekdemir İfade Verdi

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Alper Tekdemir, davayı gören Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesine ifade verdi.

27.10.2014 18:33  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin Mehmet Ağar, özel harekat polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan sanık Alper Tekdemir, davayı gören Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkeme, Tekdemir'in savunmasını almak üzere celse açtı. Duruşmaya, Tekdemir ve avukatları katıldı.

Tekdemir, kimlik tespiti sırasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka şehrinde bir adres verdi ve "Böyle bir davadan haberim yoktu. Emekli olduktan sonra yurt dışında yaşamaya başladım" dedi.

Alper Tekdemir, Şubat 1994'ten itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı özel kaleminin yedek şoförü olarak çalışmaya başladığını, ancak görevinin kurumdaki yazışma evraklarını getirip, götürmek olduğunu anlattı.

Aktif operasyonlarda ya da görevlerde yer almadığını kaydeden Tekdemir, bu nedenle Yusuf Ekinci ve Namık Erdoğan'ın öldürülmesine ilişkin bilgisi olmadığını savundu.

Davanın diğer sanıklarını polis oldukları için bildiğini ifade eden Tekdemir, "fakat, onlarla birlikte hareket etmediğini" söyledi.

Tekdemir, sanıklardan Abbas Semih Sueri'yi ise çalıştığı daireye geldiği için bildiğini kaydetti.

Cumhuriyet Savcısı Beşir Çiflik, "sanığın savunmasının alındığını, suçu işlediği hususunda sanık Ayhan Çarkın'ın beyanının çelişkili olduğunu ve değiştiğini, ayrıca delillerin toplandığını" ifade ederek, bu sebeplerle Tekdemir hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme, savunması alındığı gerekçesiyle Tekdemir'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin Mehmet Ağar, Mehmet Eymür, özel harekat polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişi, 1990'larda işlenen 18 faili meçhul cinayete ilişkin suçlanıyor. Sanıklar, "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçundan yargılanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alper Tekdemir İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement