Etik Kavramı Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Etik Kavramı Tartışıldı

Etik Kavramı Tartışıldı

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen panele valiliği temsilen Vali Vekili Mimar Sinan Batmaz, üniversitemizi temsilen de Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün katıldı. panelde etik değerler tartışıldı.

27.05.2015 16:53  Güncelleme: 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dünya Etik Haftası Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen panelde Etik'in, Anadolu'nun ve mensubu olunan İslam dinin en temel değerleri olduğunu söyleyen Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sabri Eyigün, bugün evrensel etik değerler olarak da kabul edilen, gerçekçilik, adalet, eşitlik, tarafsızlık, dürüstlük, sorumluluk, açıklık, hoşgörü gösterme vb değerlerin herkese ve her şeye karşı, ahlakı ve vicdani bir sorumluluk yüklediğini belirtti.

Bizi biz yapan bu değerlerin, ciddi bir çözülmenin ve yozlaşmanın kurbanı olduğunu söyleyen Eyigün: "Bunun çaresi de yine yaşamın her alanına doğruluk, sorumluluk, dürüstlük, eşitlik, adalet gibi değerleri yeniden hakim kılmakla mümkündür" dedi.

Bu değerler çerçevesinde Rektörümüz Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın göreve gelmesinin ikinci ayından itibaren, yüksek lisans, doktora, beden eğitimi öğrenci alımı vb. tüm sınavlarda sözlü ve yazılı sınavın kaldırılarak tam bir eşitlik ve adalet örneği gösterdiklerini kaydeden Eyigün, "kişiler, sadece eğitim notlarına göre sıralamaya tabi tutuluyor. Bunu Türkiye'de gerçekleştiren ilk üniversiteyiz. Bu ve benzeri uygulamalarımız diğer alanlar için de geçerlidir" diye belirtti.

Ardından söz alan Vali Vekili Mimar Sinan Batmaz, etik konuların, yalnızca görevimiz olmadığını, aynı zamanda birey ve vatandaş olarak ideallerimizi, değerlerimizi bir araya getirdiğini açıkladı.

Etik kavramının, genel anlamıyla iyi- kötü ile doğru, yanlış değerler olduğunu dile getiren Batmaz, etiğin amacının iyiye ve doğruya ulaşmak olduğunu ifade etti.

Etiğin, insani değerlere vurgu yapmak olduğunu kaydeden Batmaz, etik kavramının, ne yapılması gerektiğini belirttiğini anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula'nın yaptığı panele Hukuk Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Songül Atak, Tıp Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Bucaktepe, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünden Yrd. Doç. Dr. Taha Yazar ve Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan öğr. Gör. Tahir Dilekçi panelist olarak katıldı.

Panelde, "sağlık ve etik", "meslek etiği", eğitim, etik ve değerler eğitimde etik ve öğretmenlik meslek etiği" konuları tartışıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Etik Kavramı Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement