Eski İgm Üyesi Özensel'den Sosyal Bilimler Lisesi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İgm Üyesi Özensel'den Sosyal Bilimler Lisesi Açıklaması

Eski İgm Üyesi Özensel\'den Sosyal Bilimler Lisesi Açıklaması

DÜZCE (İHA) –Akçakoca’da kapatılan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Sosyal Bilimler Lisesi olması ile ilgili açıklamalarda bulunan Eski İl Genel Meclisi (İGM) Ergin Özensel, tartışmaları yersiz bulduğunu söyledi.

01.07.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜZCE (İHA) – Akçakoca'da kapatılan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Sosyal Bilimler Lisesi olması ile ilgili açıklamalarda bulunan Eski İl Genel Meclisi (İGM) Ergin Özensel, tartışmaları yersiz bulduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının Anadolu Öğretmen Liselerinin Anadolu Lisesine dönüştürme kararı sonrasında AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır'ın girişimleriyle Akçakoca Anadolu Öğretmen Lisesi sosyal Bilimler Lisesine dönüştürüldü. Sosyal Bilimler Lisesinin Düzce merkez'de değil Akçakoca'da açılması tartışmalara neden oldu.

Konu ile ilgili olarak eski İGM Üyesi Ergin Özensel açıklamaları bir eğitimci olarak şaşkınlıkla takip ettiğini belirterek "Akçakoca'ya iyi bir lise açılıyor diye koparılan yaygarayı anlamakta zorlandım. Akçakoca nerenin ilçesi? Bizim bildiğimiz ve anladığımız il-ilçe ilişkisi baba- oğul Abi- Kardeş bağlamındadır. İkisi iç içe birbirlerinin tamamlayıcısıdırlar. Yapılan bu gibi yorum ve düşünceler arada soğukluk yaratır. Daha evvelde İki şehrin insanlarını birbirinden uzaklaştıran gerek spor gerek turizm gibi alanlarda bazı kişi ve kurumların yıkıcı beyanları olmuştur. Bu yanlış bakış açısı yarınlarda önemli sıkıntılara neden olabilir. Akçakoca'nın alışveriş merkezi Düzce, Düzce'nin Karadeniz'e açılan kapısı dinlence tatil yeri de Akçakoca'dır. Faydalı bir kurumun ilimiz içersinde açılmış olmasından burası Akçakoca mı? Gölyaka mı? diye bakmadan mutluluk duyarız. Buradan yaralanacağımız için seviniriz. Ancak 'Biz bunun Düzce'den başka yerde açılmasını kabul edemeyiz' ifadesini asla kabul edilemez" dedi.

Bu okulların sadece il merkezlerinde açılacak diye bir yasanın olmadığına dikkat çeken Özensel, "Aynı okulun Zonguldak ilçesi Devrek'te de açıldığını öğrendim. Acaba aynı tepki ve linç kampanyası orada da mı vuku bulmuştur. Kim bir çivi çakarsa minnettar oluruz. Akçakoca'ya bir okulun kurulmasına karşı çıkan çevrelere Akçakoca'nın bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alıp almadığına bir bakmalarını isterim. Bu konuda yapılması gereken el birliği ile bir tanede Düzce'ye kazandırılmasına çalışmak olmalıdır. İki tane olmaz diye bir şey yok. Dayanışma içinde olalım" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski İgm Üyesi Özensel'den Sosyal Bilimler Lisesi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement