Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ne olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun silahların bırakılması sürecinden, silahların bıraktırılması sürecine geçilmiştir.

17.10.2015 12:43

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ne olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun silahların bırakılması sürecinden, silahların bıraktırılması sürecine geçilmiştir. Bununla alakalı son silah bırakılana kadar da bu mücadele devam edecektir" dedi.

Kayseri'de bir çay bahçesinde Hizmet-İş Sendikası yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelen Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki terör saldırısının Türkiye'nin bütününe yapılmış olduğunu belirtti.

Yıldız, terör saldırısı nedeniyle iptal edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kayseri mitinginin bir hafta gecikmeli olarak bugün gerçekleştirileceğini söyledi.

Saldırının ülkenin yalnızca siyasi hayatını değil, aynı zamanda idari ve sosyal hayatını da etkilediğini dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu saldırı, aslında yalnızca insanımıza, 1 Kasım seçimlerine değil, aynı zamanda Türkiye'nin bütününe yapılmıştır. Bu saldırıda siyasiler çok ciddi sınavlar verdiler. Biz acının tamamına sahip çıktık ve bununla alakalı aydınlatılması gereken hangi nokta varsa her birisinin üzerine tek tek gittik ama cenazeye katılanlardan gülücükler dağıtan oldu. Birileri terör örgütü ayrımı yaptı ama biz yapmadık. Bir kısım partiler bir kısım terör örgütleriyle alakalı konuşmazken biz terörün bir bütün olduğunu ve nereden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle geliyor olursa olsun karşısında olduğumuzu belirttik."

"Acılar istismar edildi"

Sadece sevincin değil, ülkede yaşanan üzüntülerin ve acıların da ortağı olduklarını vurgulayan Yıldız, "Ankara'daki saldırının ardından acının istismar edildiğini, ne yazık ki terör üzerinden istismarlar yapıldığını ve burada siyasi partilerin bir kısmının kaybettiğini gördük" ifadesini kullandı.

Yıldız, sivil şehitlikle ilgili hiçbir yetkilinin hiçbir kimsenin konuşmadığı bir konunun gündeme getirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 5233 sayılı terör mağdurlarıyla alakalı yasayı çıkarmışken orada herhangi bir vatandaş için ayırım yapmayız. Onunla alakalı herhangi bir kayırmacılık veya ötekileştirme yapılamaz. Ama şehitlerimizi ihtiva eden kanun çok farklı ve başka bir kanun. Onu, onun içerisinde değerlendirerek ciddi bir istismar yaptılar. Bunu iktidar partisi AK Parti'nin aleyhinde kullanmaya gayret ettiler. Ben burada sivil şehit yalanının bir kez daha ters teptiğini ve o yalanlarının iki günde açığa çıktığı için de kendilerinin mahcubiyet duyduğuna inanıyorum. Sandığı sabote etmek isteyenlerin her zaman olduğu gibi karşısında olacağız. Cebren ve hile ile zorla, tehditle oy verdirtenlerin karşısında olacağız. Bir kardeşimiz hangi partiyi tercih ediyor olursa olsun sandığa gidip oyunu verebilmesi lazım. Biz özgürlükler alanını açtıkça güvenlikle alakalı bir kısım tehditlerin de terör vasıtasıyla beraber geliştiğini gördük. Bunu kabul edemeyiz. Ne olursa olsun hangi şartlarda olursa olsun silahların bırakılması sürecinden, silahların bıraktırılması sürecine geçilmiştir. Bununla alakalı son silah bırakılana kadar da bu mücadele devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement