Esad: Aylan, Batı Tarafından İstismar Edildi - Son Dakika
Güncel

Esad: Aylan, Batı Tarafından İstismar Edildi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, cansız bedeni sahile vuran Aylan Kurdi'nin Batı tarafından istismar edildiğini savundu.

23.11.2015 07:43  Güncelleme: 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye rejimi Devlet Başkanı Beşşar Esad, Hong Kong merkezli televizyon kanalı Phoenix ile röportaj yaptı. Esad, kıyıya cansız bedeni vuran minik Aylan Kurdi'nin batı medyası tarafından istismar edildiğini söyledi.

"SEÇİMDE ADAY OLMAK BENİM HAKKIM"

Esad, Viyana toplantısında alınan '6 ay içinde geçiş hükümeti, 18 ay sonra seçim' kararı hakkında da, "Seçimde aday olmak benim hakkım. Fakat bu konuda konuşmak için çok erken" diye konuştu. Esad, "Suriye halkının hislerine bağlı, yani beni isteyip istememelerine. Gelecek birkaç yıl içinde olabilecek bir şey hakkında konuşamazsınız. Henüz çok erken. Bazen bunu birkaç ay kala belirleyebilirsiniz" sözlerini sürdürdü.

"SURİYE'DE DURUM İYİYE GİDİYOR"

Rusya'nın hava saldırılarının başlamasından bu yana Suriye'de durumun "iyiye gittiğini" söyleyen Beşşar Esad, Viyana'daki görüşmelerinin şahsen Moskova'da devam etmesini tercih ettiğini belirtti.

DİYALOGDAN YANA OLDUĞUNU AÇIKLADI

Diyalogdan yana olduğunu ifade eden Esad, "Fakat somut adımlar ancak teröristlerin büyük bir yenilgiye uğratılmaları ve hükümet güçlerinin geniş ölçekte kontrolü ele geçirmeleri sonrası olabilir" diye konuştu.

Esad, yeni bir anayasanın yazılması ve referanduma tabi tutulmasının da en fazla iki yıl süreceğini belirtti.

"AYLAN İSTİSMAR EDİLDİ"

Beşşar Esad, cansız bedeni Bodrum'da sahile vuran sığınmacı Aylan Kurdi'nin Batı medyası tarafından istismar edildiğini söyledi. "O fotoğraf Batı'nın propaganda aracı oldu" diyen Esad, ülkesindeki muhaliflere destek veren ülkelerin "teröre maddi destek sağladığını" iddia etti.

Esad, "O çocuk ve diğer acı çekip ölen tüm Suriyeli çocuklar Batı'nın politikaları yüzünden öldürüldü" diye konuştu.

6 AYDA GEÇİŞ HÜKÜMETİ KURULACAK

Viyana'daki Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun görüşmelerinde uzun süre sonra ilk kez ortak bir karar çıktı. Ocak 2016'dan itibaren 6 ay içinde Suriye'de bir geçiş hükümeti kurulmasını öngören dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda, sonraki 18 ayda da seçimlere gidilmesi hedeflendi.

ESAD'IN GELECEĞİ BELİRSİZLİĞİN KORUYOR

Ancak ülkeler Beşşar Esad'In akıbeti konusunda ve Suriye'de savaşan grupların hangilerinin "terörist" olarak gruplandırılacağı konusunda anlaşamamışlardı. Rusya ve İran, Beşşar Esad'ın seçimlere girebilmesi gerektiğini savunurken, ABD ve Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke Esad'la yola devam edilemeyeceği görüşünde.

Esad hükümeti ise sahadaki tüm muhalif grupları "terörist", Mart 2011'den bu yana sivillere yönelik tüm askeri müdahalelerini de "terörle mücadele" olarak niteliyor.

Esad: Aylan, Batı Tarafından İstismar Edildi

Son Dakika Güncel Esad: Aylan, Batı Tarafından İstismar Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Seda_42: Aylan bebek senin yüzünden o sahile vurdu adii 10 12 Yanıtla
  • orak&çekiç: deaşı kuran zihniyet iyi bakın 10 11 Yanıtla
  • Suudi seyhi: ESAD I ALLAH TAN BAŞKA KIMSE DEVIREMEZ YARDIM EDEN ALLAHTIR ALLAHSIZLARA DUYRU 2 0 Yanıtla

Advertisement