Esed Öldürmede İsrail'le Yarışıyor - Son Dakika
Güncel

Esed Öldürmede İsrail'le Yarışıyor

Esed Öldürmede İsrail\'le Yarışıyor

Suriye İnsan Hakları Örgütü: "Suriye rejimi sivil katliamında İsrail'i geçti"

11.07.2014 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İsrail'den daha fazla sivili öldürdüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 7-10 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 87 Filistinlinin hayatını kaybettiği, söz konusu tarihlerde Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin saldırılarında ölen sivillerin sayısının 134 olduğu ifade edildi.

Esed rejiminin çocuk öldürmede de İsrail ile "başa baş" olduğu kaydedilen açıklamada, İsrail saldırılarında ölen 87 Filistinliden 19'unu çocuklar 12'sini kadınlar oluştururken, Suriye ordusu tarafından öldürülen 134 sivilden 25'inin çocuk, 8'inin kadın olduğu, 21'inin ise işkence ile öldürüldüğü vurgulandı.

"Suriye rejimi, sivillerin öldürülmesi yarışında İsrail'in önünde" denilen açıklamada, Suriye'nin kendi vatandaşları üzerine hedef gözetmeksizin bomba yağdırarak İsrail'i geride bıraktığı savunuldu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının da kınandığı SNHR açıklamasında, "Saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 36'sının çocuk ve kadın olması sivillerin hedef alındığının açık delilidir. Bu da İsrail'in savaş ve insanlık suçu işlediğini açıkça gösteriyor" denildi.

İsrail, Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Öldürmede İsrail'le Yarışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement