Erdoğan: Sabırlı Olalım, 3G'den 5G'ye Atlayalım - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan: Sabırlı Olalım, 3G'den 5G'ye Atlayalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. 2 yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner." dedi.

21.04.2015 22:55  Güncelleme: 07:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom'un 175. yıl kutlama töreninde yaptığı konuşmada, "Dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok. İki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner." dedi.

"4G İLE ZAMAN KAYBETMEMİZE GEREK YOK"

Kutlama programı öncesinde yetkililerden kısa bir brifing aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G'ye çalışalım, 3G'den 5G'ye atlayalım. Yapmamız gereken bu. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik."

KOMÜNİSTLER BİLE ANLADI

Türk Telekom'un 175. kuruluş yıldönümü için Ankara'da düzenlenen geceye eşi Emine Erdoğan'la birlikte katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekomünikasyon sektöründeki gelişmelere dikkat çekti. Türk Telekom'un özelleşme sürecinin uzun ve sancılı geçtiğini kaydeden Erdoğan, "2005'teki özelleştirmeden sonra kurumda yaşananlar ne denli doğru karar verdiğimizi gösterdi. Türk Telekom'un özelleşme sürecindeki eleştirilerin ne kadar haksız ve yanlış olduğunu da görüyoruz. Telekom, eskisi gibi verimsiz bir kamu kurumu olarak devam etseydi, böyle yatırım yapma imkanı olur muydu. Dünyanın ileri gelen komünistleri bile anladı, ama bizimkiler anlamadı" diye konuştu.

GERİ DÜŞTÜNÜZ REKABETİ ARTIRIN

Turgut Özal'ın Türkiye'deki telekomünikasyon sektörünün gelişimi için önemli bir isim olduğunu belirten Erdoğan, telefonla iletişimin imtiyaz halinden çıkmasının Özal döneminde olduğunu söyledi. 2023 hedefleri için de Türk Telekom'un önemli bir destekçi olacağını öngördüğünü kaydeden Erdoğan, "Teknoloji geliştirme konusunda Türk Telekom'un çok daha önde olacağına inanıyoruz. Bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme hali var. Rekabeti artırın" dedi.

İNTERNETİ HİÇ OLMAYANA 2 YIL BEDAVA İNTERNET

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri da, gecenin başında yaptığı kısa konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederken; Türkiye'ye yatırım yapmayı Hariri ailesi olarak önemsediklerini söyledi. Türk Telekom CEO'su Rami Aslan ise bugüne kadar yaptıkları yatırımları anlatarak, "Yatırıma ayrılan kaynakla 6 bin 500 okul inşa edilebilir, 16 bin kilometre yol yapılabilir, 3 Boğaziçi Köprüsü inşa edilebilirdi" dedi. 4G hizmetleri için Türk Telekom'un altyapısının kullanılacağını kaydeden Aslan, "4G hizmetleri için de hazırız. Ülkeye en güçlü en kaliteli 4G'yi getirme sözü veriyoruz. 4G'de ne kadar hazır olduğumuzu konuşuyoruz günlerdir. Buna bir gösterge olarak GSM şirketimiz Avea Türkiye'de hız rekorunu kırdı. Önümüzdeki yıllarda daha da hızlanarak sözümüzü tutacağız. 5G teknolojisi için de şimdiden çalışmaya başladık. Türk Telekom 2023 hedeflerinin en büyük destekçisidir" diye konuştu. Aslan yeni bir kampanyaya da başladıklarını açıklayarak, "Daha önce hiç internet kullanmayanlara, 2 yıl süreyle bedava internet vereceğiz. Amacımız sayısal farklılığı ortadan kaldırmak" dedi.

Erdoğan: Sabırlı Olalım, 3G\'den 5G\'ye Atlayalım
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan: Sabırlı Olalım, 3G'den 5G'ye Atlayalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • : Bekle bekle atlarsin insanda biraz UTANMA olur ama oda sizde yok 53 41 Yanıtla
  • paris: millete sabir diye diye sabir tasi ettirdiniz bizim turkler ksdar sabirli insan yoktur dunyada bin tl ile evde sabir uste sabir yolda sabir bu sabrin sonu hic selamet degil belli milleti kotu kandirdiniz helal olsun okadar millet sizlere guvendi ibandi her turk film llergibi sonu husranla bitiyor vurun garibamin sirtina 19 27 Yanıtla
  • SABIRMI KALDI: Millet pazarda 3kg patates, 5 kg soğan alamazken sen neyin peşindesin, önce karnımızı doyurun bırakın 3ü 5i 31 4 Yanıtla
  • BİR DOST: Bırak 3G yi 5G yi asgari ücreti nasıl yükseltirim vergi adaletini nasıl sağlarım bunlara kafa yor. 33 2 Yanıtla
  • Md d: Dünya 5 yıldır 4G kullanıyor. Dünyayı 5 yıl geriden takip ediyoruz(?) demiyor da 5G çıksın direk geçeriz diyor. Sayın CB yanlışlarını ne zaman göreceksin çok merak ediyorum. . . . 12 20 Yanıtla
  • VATANDAŞ: Telefona kontur alamıyoruz G lerden bahsediyorsun. . 23 8 Yanıtla
  • by nnn: sen önce bir 3 g yi dogru dürüst yapta 5 g ötede dursun 22 3 Yanıtla
  • mustafa Kemal: Zübuk zade 16 9 Yanıtla
  • Hadi: Bence daha da sabirli olup 10G Ye atlayalim he 21 3 Yanıtla
  • Allah yardımcın olsun: Dualarımız seninle. . . 4 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement