Erdoğan, Amerika'nın Keşfi Sözleriyle Alay Edenlere Kızdı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Amerika'nın Keşfi Sözleriyle Alay Edenlere Kızdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın keşfi sözlerini eleştirenlere tepki gösterip "İnanmıyorlar, çünkü öz güvenleri yok." dedi.

18.11.2014 11:28  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan "Amerika'ya Colomb'dan önce müslümanların gittiği yeni bir iddia değil. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda bilim adamı bunu iddia ediyor. Bir takım köşe yazarları ve gençler bununla alay ettiler, inamadılar çünkü müslümanların bunu yapamayacağına inanıyorlardı.Çünkü özgüvenleri eksik. Bilimin tarihi tarafsız yazılsa Doğu'nun katkısı ortaya çıkar" dedi.

"BUNLAR MÜSLÜMANIN BUNU YAPABİLECEĞİNE İNANMADILAR"

Konuşmasında "Amerika'yı Müslümanlar keşfetti" ve " Küba'nın tepesine cami yakışır" sözlerine yönelik eleştirilere yanıt veren Erdoğan "Amerika kıtasına Kolomb'tan 300 yıl önce Müslümanların ulaştığını söyledim. Bu yeni bir iddia değil. Hatta şu anda Almanya'da yaşayan Prof. Fuat Sezgin'in eserlerinde de bu yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Bu konuda yazan ilim erbabının diliyle orada ifade ettim. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda saygın ilim adamı bunu iddia ediyorlar. Delillerini de ortaya koymuşlar. Bu işin uzmanlarından önce bu iddianın yurt dışındaki muhataplarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden yapılan tartışmalara hiç bakmadan buna itiraz etmeye istihza etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz ettiler. Bazı köşe yazarları karikatüristler itiraz etmeye başladı. Çünkü bunlar bir Müslüman'ın bunu yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar" dedi.

İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

İmam hatipli öğrencilere de seslenen Erdoğan "Başörtüsünde füruat dediklerinde, imam hatip okulları gereksiz kapatılmalı dediklerinde bile yıkılmadık. Bu büyük ihanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız inanın bunda nice gönül erbabının emeği vardır. Bir imam hatipli büyüğünüz, bir abiniz olarak söylüyorum sahip olduğunuz bu okullara ve bu özgürlüklere sımsıkı sarılın. Gelecekte birileri çıkıp da yine bu okulları kapatmak isterse, bizden aldığınız emaneti ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Yarım milyar lira kaynakla Ankara'ya eğitim tesislerini kazandırdık. Hükümetimize, bakanlığımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Hayırseverlere özellikle teşekkür ediyorum. Bu eğitim yuvaları hayırlı olsun.

12 yıl başbakanlık görevini yaparken Merkez İmam Hatip Lisesi olan çok sayıda arkadaşımız çalıştı. Şimdi ki görevimde de buradan mezun çok yakın çalışma arkadaşlarım bulunuyor. Özel danışmanıma kadar, özel kalem müdürüme kadar bu okuldan mezun oldular. Bana buranın eski halini anlattılar. Bodrum katlarında, ışıksız nasıl eğitim gördüklerini anlattılar. Nasıl çileler çektiklerini anlattılar. Diğer imam hatip okulları gibi burası da nice genç değerler yetiştirdi.

"KİLİTLERİ TEK TEK SÖKÜP ATTIK"

4+4+4 kod numarası 444.. Başörtüsü yasağını kaldırdık. O zulümde artık sona ermiş olduk. İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık.

"ÖĞRENCİ SAYISI 15 KATTAN FAZLA ARTTI"

İmam hatiplerden 2002-2003 eğitim öğretim yılında 63 bin öğrenci vardı. Şu an 983 bin eğitim-öğretim alıyor. Öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı imam hatip liselerinde. Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar. Başbakanlığım dönemimde milli bütçemizin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Kadro tahsislerinde birinci sırayı eğitime ayırdık.

"BEN 75 KİŞİLİK SINIFTA OKUDUM"

Bu bizim nereden nereye geldiğimiz gösteriyor. Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum. Ama o zamanlardaki öğretmenlerimizin kalitesi çok çok fazlaydı. Bu hocalarımızın büyük kısmı üniversitelere gittiler profesör oldular. Biz bu hocalarımızdan ilmi, feyzi, bereketi aldık.
Onlar bize çok şey kazandırdı. O hocalarımız da zaman kavramı yoktu. Biz cumartesi de okuyorduk. Şimdi Cuma günü bitiyor iş.

Çok çalışacağız, hocalarımızın da size olan himayesi, sizlere verecekleri ilim irfan sizleri çok farklı yerlere taşıyacak. Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var.

"BİR KIZIMIZ ARAYIP HIÇKIRA HIÇKIRA DERDİNİ ANLATTI"

Keşan'da bir kızımız bana mektup vermek istedi. Yanıma çağırdım, mektubun içeriğini sordum. "Keşan'daki imam hatip lisesi ihtiyaca cevap vermiyor" dedi. Ertesi gün bu kızımızı aradım. Hıçkıra hıçkıra derdini anlattı. Keşan'da okulda çok büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. "Keşan'a 700 kişilik imam hatip yapsak yeter mi?" dedim. "O bile yetmez" dedi. Arazi tahsis edildi, orada da inşaat başlıyor.

"SÜRGÜNE GİDER GİBİ AVRUPA'YA GİTTİLER"

Sürgüne gider gibi Avrupa'nın köşelerinde okuyanlardan ibret alın. Sizler eğer bugün özgürce eğitim alıyorsanız bu uzun ve sabırlı bir mücadelenin eseridir. Menderes gibi, Tevfik İleri gibi insanların bunda emeği var. Nice isimsiz kahramanın, Özal gibi Erbakan gibi isimlerin bunda payı var. Hamdolsun bugün zafere ulaştık. Dmeokratik yöntemlerden hiçbir zaman şaşmadık.

Elimize taş ve sopa alanlardan olmadık. Karşımdaki bu gençlik imam hatip gençliği asla ve kat'a böyle bir örnek olmaz. Onlara demokratik mücadele nedir öğrettik.

"SAHİP OLDUĞUNUZ BU HAKLARA SAHİP ÇIKIN"

Başörtüsünde füruat dediklerinde, imam hatip okulları gereksiz kapatılmalı dediklerinde bile yıkılmadık. Bu büyük ihanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız inanın bunda nice gönül erbabının emeği vardır. Bir imam hatipli büyüğünüz, bir abiniz olarak söylüyorum sahip olduğunuz bu okullara ve bu özgürlüklere sımsıkı sarılın. Gelecekte birileri çıkıp da yine bu okulları kapatmak isterse, bizden aldığınız emaneti ve o mesuliyetin gereklerini hakkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum.

"TÜRKİYE'Yİ İLKLER VE REKORLARLA TANIŞTIRDIK"

1994 yılında bizzat şahsım belediye başkanı oldum. İmam hatipli olarak emanetin hakkını verdik. 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları öcü gibi gösterildi. Tehlikeli kurumlar olarak haksız ithamlara maruz bırakıldı. Küçücük çocuklara en ağır hakaretler yapıldı. Medyada, gazete manşetlerinde hatta devlet nezdinde hükümetler nezdinde imam hatip okullarının öğrencileri mezunları ikinci üçüncü sınıf insan yerine kondu. Sonuçta ne oldu? 2002'de bir imam hatip mezunu Başbakan oldu. Bir kısım arkadaşaları bakan oldu milletvekili oldu. 12 yıl boyunca bu görevin de hakkını verdik. Türkiye'yi ilkler ve rekorlarla tanıştırdık. İşte şimdi de yine bir imam hatip mezunu cumhurbaşkanı seçildi. Yine milletin hizmetindeyiz. Yine ülkenin hizmetindeyiz. Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesi içindeyiz.

"MUHTAR BİLE OLAMAZSIN DEDİKLERİ İNSANLAR..."

Öcü dedikleri, ölü yıkayıcısı mı olacaksın diye tahkir ettikleri, muhtar bile olamazsın dedikleri insanlar işte cumhurbaşkanı oldu. Son dönemlerde gençlerimiz arasında ciddi kötü alışkanlıklar yayılıyor. Sigaradan tutunuz uyuşturucuya varıncaya kadar kötü alışkanlıklara karşı karşımdaki gençliğin ciddi mücadele vereceğine inanıyorum. Bunlar sizi gönül dünyanıza sokmamalısınız. Bu konuda gençliğe örnek olma mücadelesi veren gençler olacağınıza inanıyorum. Biz imam hatip okullarının yeniden açılmasını ne kadar savunduysak diğer meslek liselerinin de yeniden hayat bulmasını savunuyoruz. Başörtüsünü savunduğumuz kadar 77 milyonun her bir ferdinin temel hak ve özgürlüklerini aynı şekilde savunduk. Kur'an dersinin Siyer dersinin seçmeli ders olarak okutulması için çabaladığımız kadar, farklı dil ve lehçelerin diğer derslerin okutulması için de çabaladık.

"ABD'Yİ MÜSLÜMANLAR KEŞFETTİ" İDDİASI

Özgüvenli olacaksınız. Cumartesi günü çok önemli bir zirveye katıldım. 41 ülkeden 71 dini öndere hitap ettim. Bir şey söyledim; Bu yeni bir iddia değil. Şu an Almanya'da yaşayan Fuat Sezgin'in eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Yazan konuşan ilim erbabından aldığım düşünceyle bunu orada ifade ettim. Türkiye'de ve dünyada çok sayıda ilim adamı bunu iddia ediyorlar.

Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. Köşe yazarları da itiraz ediyor. Bazıları alay etti. Çünkü bunlar; bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler

Açık açık söylüyorum. Bilim tarihi eğer tarafsız bir şekilde yazılsa Doğu'nun katkısı ortaya çıkar. Ülkemin cumhurbaşkanı olarak başka medeniyetler karşısından ezik olmasını asla kabul edemem. Egemenler tarafından yazılan bir tarihin bizim özgüvenimizi kırmak için kullanılmasına izin veremem.

"KİM DEMİŞ 3. HAVALİMANI YAPILAMAYACAK DİYE"

Biz ezber bozmaya devam edeceğiz. Tarihin muzafferler egemenler tarafından değil, objektif şekilde yazılması için çalışmaya defam edeceğiz. Kanal İstanbul'u da yapacağız. Marmaray'ı da yapamazsınız dediler, Marmaray çalışıyor. 3. havalimanı yapılmayacak yazmaya başladılar. Kim demiş 3. Havalimanı yapılamayacak diye, herkes harıl harıl çalışıyor.
Bir sabırlı ol da! Biz büyük medeniyetler aşabiliriz, yeter ki tarihimize inanalım.

Dayatmalara itiraz eden bir nesli inşallah hep beraber yetiştireceğiz. Adalet, özgürlük aşığı gençleri bu okullarda yetiştireceğiz inşallah. Yeni Türkiye'ye gönülden inanıyorum."

Erdoğan, Amerika\'nın Keşfi Sözleriyle Alay Edenlere Kızdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Amerika'nın Keşfi Sözleriyle Alay Edenlere Kızdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • reis: Bırakın bu işleri bize ne amerika yi kim bulmuş sen önce ermenekteki yerin altındaki işçileri bul bak aileleri bekliyorlar 39 11 Yanıtla
  • bigbabol: ya akkoyunlar, söyleyin bir ıspatı var mı müslümanların amerikayı keşfinin???? dünyaya güldürmeyin bizi. . . 29 17 Yanıtla
  • MURAT: YA CUMHURBAŞKANIM HERŞEYİNLE ON NUMARA ADAMSIN AMA ŞU VATAN HAİNLERİNE VERDİĞİNİZ TAVİZ BİZİ ÜZÜYOR. SİZ BU ÜLKE İÇİN BİR ŞANS BİR NİMETSİNİZ. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN 17 23 Yanıtla
  • okan demirtaş: Yorumu yapanlar size böyle lider yaramaz el alemin elini eteğini öpen bir köpek istersiniz siz 14 20 Yanıtla
  • milliyetçi: benim bildiğim okullarda siyaset konusmak yasak ama miting olunca imam hatip liseli ögrencileri otobüse doldurup bayrak sallatıyolar ayıp yazık imam hatipidemi kendinize bağladınız 26 7 Yanıtla
  • fatih: Aslan gibi adamsin Allah seni basimizdan eksik etmesin. Büyüksün reis. Kiskananlar catlasin. Hazim edemiyolar seni Inadina recep inadina tayyip inadina ERDOGAN 7 24 Yanıtla
  • muhammett: Bu imam hatiplilere laf söyleyenlere söylüyorum hey cahiller sizin cenazenizi onlar yıkıyor yasin okuyarak onlar gömüyor imam hatipliler olmasa köpek leşi gibi ortada kalırsınız madem imam hatipliler imamlar kötü neden o zaman kuran okuması için cami cami imam geziyosunuz Yüce Allah eninde sonunda İmam Hatipliye İlahiyatçıya İmama muhtaç bırakıyormu bırakıyor Bu ülkede artık Askeriye bile törenlerde beğenmediği imam hatipliye başörtüsüne SELAM duruyor YAŞASIN İSLAM YAŞASIN MÜSLÜMANLIK YAŞASIN İMAM HATİPLİLİK 9 16 Yanıtla
  • hackman: herşeyi de sen bilirsin tayyip. ülke meseleleri hariç uğraşmadığın bir konu kalmadı. 16 9 Yanıtla
  • İmam_Hatip_mezunu: Dini ve imam-hatiplileri kullanarak ülkeyi ne hale getirdin, hırsızlığın ve rüşvetin bu kadar yayğın olduğu hiçbir dönem olmadı, müslüman tevazu sahibi olur, bu kibirle ançak bin odalı saraylarda yaşarsınız. . . 15 5 Yanıtla
  • bigbabol: sen çok bilmselsin de tubitak'a müdür yardımcısı olarak hayvanat bahçesi müdürünü atıyorsun :). madem idda ettin, hadi ıspatla müslümanların amerikayı keşfettiğini. . . hani ıspat? 14 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement