Köşk'te Abdullah Gül Dönemi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Köşk'te Abdullah Gül Dönemi Sona Erdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'ndeki törenle görevi 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devretti. 7 yıl sonra Çankaya'daki Gül dönemi sonra erdi.

28.08.2014 17:06  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'ndeki törenle görevi 11. Cumhurbaşkanı Gül'den devraldı. Böylece Çankaya Köşk'ündeki Gül dönemi kapandı. Erdoğan çifti Abdullah Gül- Hayrunnisa Gül çiftini uğurladı.

A TİPİ DEVLET TÖRENİ

Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulandı. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılandı. Karşılamada Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de bulundu.

Erdoğan çifti Büyük Şeref Kapısı'nda Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından karşılandı.

ONUR KITASINI SELAMLADI

Recep Tayyip Erdoğan daha sonra, atlı birliğin eşliğinde tören alanında kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamladı.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

Tören alanında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halef selef cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü'ne girdi. Cumhurbaşkanlığı makamında Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Gül baş başa görüşme yaparken, eşleri de diğer bir odada bulundu. Kısa görüşmenin ardından Erdoğan ve Gül çiftleri resepsiyon salonuna geçti.

ABDULLAH GÜL'E DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI

İstiklal Marşı ile Gül ve Erdoğan'ın özgeçmişlerinin okunmasının ardından, halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yaptı. Resepsiyondaki konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e devlet üstün hizmet madalyası verdi.

GÜL ÇİFTİNE UĞURLAMA

Erdoğan çifti bir dönem Çankaya'ya ev sahipliği yapan Gül çiftini Köşk'ten sade bir şekilde uğurladı. Gül, Çankaya Köşkü'nden Cumhurbaşkanlığı forsu taşımayan makam aracıyla ayrıldı.

ERDOĞAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Emine Erdoğan, Büyük Resepsiyon Salonu'nda kendilerini tebrik etmek için bekleyen davetlilerin yanına döndü ve kutlamaları kabul etti.





















Köşk\'te Abdullah Gül Dönemi Sona Erdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Köşk'te Abdullah Gül Dönemi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement