Engellilerin İstihdamıyla İlgili Sorunlar Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Engellilerin İstihdamıyla İlgili Sorunlar Tartışılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Engelliler Konfederasyonu, Gazi Üniversitesi ile Avrupa Birliği Engelliler Formu'nun düzenlediği ''1. Uluslararası Engellilerin İstihdamı Sosyal Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri Kongresi'' başladı.

17.10.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Engelliler Konfederasyonu, Gazi Üniversitesi ile Avrupa Birliği Engelliler Formu'nun düzenlediği "1. Uluslararası Engellilerin İstihdamı Sosyal Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri Kongresi" başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, engelliler alanında istihdam konusuna öncelik verdiklerini belirterek, "Bizim için istihdam vazgeçilmez hedef" dedi.

Engelli memur istihdamı konusuna da değinen Alataş, farklı engel gruplarına göre kamu sınavının yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Mevzuat çalışmalarına değinen Alataş, Türkiye'nin mevzuat açısından iyi durumda olduğunu, bunların uygulanması konusunda sorunlar yaşanabildiğinin farkında olduklarını ifade etti.

İstihdam alanı konusunda kendilerinin en büyük destekçilerinin sivil toplum kuruluşları olduğunu belirten Alataş, istihdam alanında daha yoğun çalışmalar yürütülmesi gerektiğine de dikkati çekti.

-"Veri toplama sistemi geliştirilmeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, engelli konusunun siyaset malzemesi yapılamayacak bir konu olduğunu belirterek, engellilere yönelik sorunların kapsamlı bir bakış açısıyla geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Uluslararası sözleşmelere yönelik mevzuat yapıldığını belirten Akkaya, bunların uygulanması konusunda kaygıları olduğunu ileri sürdü.

Engelli kişilere yönelik veri toplama sisteminin geliştirilmesi gerektiğini de ifade eden Akkaya, engellilere yönelik rehabilitasyon hizmetlerinin yetersiz kaldığını savundu.

Engellilerin istihdamına yönelik ciddi önlemler alınması gerektiğini belirten Akkaya, mevzuattaki düzenlemelerin engellileri zor durumda bıraktığını öne sürdü.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de daha önceki yıllarda engellilerin üretim süreçlerinin dışına itilmiş durumda olduğunu belirterek, engellilere yapılan indirim ve muafiyet uygulamalarının engellilerin önünü tıkadığını ifade etti.

İçli, engellilerin iş yaşamına geçerken hazırlanmaları yönünde önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

Kongre, 19 Ekim Pazar günü sona erecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin İstihdamıyla İlgili Sorunlar Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement