Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

"MİGEM tarafından yılda ortalama 5 bin civarında maden sahasının denetimi yapılmaktadır"

17.07.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından yılda ortalama 5 bin civarında maden sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi.

Yıldız, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'in sorusu önergesine verdiği cevapta, MİGEM kayıtlarında halen yürürlükte 8 bin 221 adet arama ve 13 bin 438 adet işletme ruhsatı olmak üzere toplam 21 bin 659 adet ruhsat sahasının bulunduğunu belirtti.

MİGEM tarafından yapılan denetimlerin, Maden Kanunu ve Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında, proje uygunluğunun denetlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini vurgulayan Yıldız,  şunları kaydetti:

"MİGEM tarafından; asgari bir maden mühendisi, bir jeoloji mühendisi ve 1 mali uzman ile birlikte ihtiyaca göre haritacı, hukukçu ve bakanlık denetim elemanlarının katılımı ile oluşturulan en az 3 kişiden oluşan heyetler ile her hafta denetim faaliyetleri yürütülmektedir. Yılda ortalama 5 bin civarında maden sahasının denetimi yapılmaktadır. MİGEM tarafından ruhsat sahalarının denetlenmesi için gönderilen personel; üniversitelerin maden, jeoloji, harita ve jeofizik mühendisliği bölümlerinden, mali konuları incelemekle görevlendirilen personel ise üniversitelerin iktisat, işletme ve maliye bölümlerinden mezun olan personeldir."

Yıldız, Soma'da maden faciasının yaşandığı kömür üretim ocağının MİGEM tarafından 7, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da son 4 yıl içinde 16 kez denetlendiğini ve işletmede yapılan teftişlerde belirlenen mevzuata aykırılıklar için idari para cezası kesildiğini belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement