Emekçi Öğrenciler! - Son Dakika
Yerel

Emekçi Öğrenciler!

Emekçi Öğrenciler!

Okulların açılmasıyla beraber Batmanda yaklaşık 175 bin öğrenci için ders zili Pazartesi gününden itibaren başladı.

17.09.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ancak aileleri tarlalarda çalışan öğrencilerin bir kısmı halen okula gelemedi. Başta kenar semt okulları olmak üzere, Batmanda, yeni ders yılı tüm öğrenciler için başlayamadı. Şehirde yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde binlerce öğrenci okul yerine tarlalara gitti.

MEVSİMLİK İŞÇİ ÇOCUKLARI HENÜZ DÖNMEDİ

Mayıs ayının son haftası itibariyle Batmandan çeşitli illere tarım işçiliği yapmak için giden ailelerin bir kısmının henüz dönmemesi üzerine bazı sınıflar boş kaldı.

Yeni eğitim sezonuna rağmen Malatya İlinde kayısı bahçeleri, Niğde ve İç Anadolu Bölgesinde patates tarlaları, Isparta, Muğla, Aydın gibi illerde de meyve bahçelerinde çalışan ailelerin bir kısmının Eylül ayı sonunda geri dönmesi bekleniyor.

"SINIFLARIN BOŞ OLMASI MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLİĞİNDENDİR"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, henüz okula başlayamayan ve aileleri ile tarlalarda çalışan öğrencilerin durumu hakkında kısa bir bilgi verdi. Çelik "Okullarımızı tek tek gezdik.
Mevsimlik işçi çocuklarımızın haricinde okullarımızda önceki yıllarda farklı olan bir sorun görülmedi. Eğitim öğretim yılımızı olağan bir şekilde başlatmış bulunmaktayız" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Emekçi Öğrenciler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement