Düzce'de "Amerikan Beyaz Kelebeği" ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Düzce'de "Amerikan Beyaz Kelebeği" ile Mücadele Çalışmaları

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve MARKA teknik desteğiyle "Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısı ve Fındık Üretimine Etkisi” konulu eğitim toplantısı düzenlenecek.

08.01.2014 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) teknik desteğiyle 13-17 Ocak tarihleri arasında "Amerikan Beyaz Kelebeği Zararlısı ve Fındık Üretimine Etkisi" konulu eğitim toplantısı düzenlenecek.

Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada, düzenlenecek eğitim toplantısı sayesinde üreticiler ve teknik personelin konusunda uzman kişilerden eğitim alma fırsatı bulacağını belirtti.

Eğitim sonrasında elde ettiği bilgi ve becerileri arazi şartlarında uygulanarak, Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının, zarar oranının minimize edileceğini, ülkesel ve sektörel bazda ülke ekonomisine katma değer sağlanacağını kaydetti.

Düzce'de Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısının ilk olarak 1997 yılında görülmeye başlandığı, 1998 yılından itibaren popülasyon yoğunluğunu artırdığını dile getiren Kabaoğlu, "Merkez İlçe köyleri olmak üzere Gümüşova, Gölyaka, Cumayeri, Çilimli ve Kaynaşlı ilçelerinde 50'den fazla köyde bu zararlı görülmektedir. Toplantı günlerinde fındık yetiştiriciliği ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında da uzman hocalar tarafından bilgiler verilecek olup, tüm üreticilerimizin ve sektör temsilcilerinin eğitim toplantısına katılımlarını bekliyoruz" ifadesini kullandı. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de 'Amerikan Beyaz Kelebeği' ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement