Dünya Dans Merkezi Genç Yetenekleri Arıyor - Son Dakika
Yerel

Dünya Dans Merkezi Genç Yetenekleri Arıyor

2007 yılından beri faaliyet gösteren Dünya Dans Merkezi tarafından ANKAmall’ın katkılarıyla hayata geçen Klasik Bale Dans Topluluğu ve sınıfları için yetenekli gençler aranıyor.

14.09.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2007 yılından beri faaliyet gösteren Dünya Dans Merkezi tarafından ANKAmall'ın katkılarıyla hayata geçen Klasik Bale Dans Topluluğu ve sınıfları için yetenekli gençler aranıyor. Merkez, yetenekli gençlerin bulunması ve sanat dünyasına kazandırılması için Ankara'da 14 Eylül 2015 tarihinden itibaren çocuklar ve gençler için yetenek taraması başlatacak.

Yetenek taramaları Devlet Balesi Başdansçısı Bahri Gürcan ve Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, CSO sanatçıları ve fizyoterapistlerden oluşan bir heyet tarafından gerçekleştirilecek.

Çocuk Balesi Dans Grubunu kurma çalışmaları çerçevesinde yetenekli çocuk ve gençlerin bulunup sanat dünyasına kazandırılmasını amaçlayan yetenek taramalarında bu yıl 1500-2000 genç ve çocuğa ücretsiz yetenek taraması yapılması hedefleniyor.

Geçen yıl 1500'ün üzerinde çocuk ve genç arasından yetenek testi taramasıyla 60 kadar yetenekli genç ve çocuk ön eleme ile seçildi ve bir yıllık eğitimin ardından Haziran 2015 tarihinde Uyuyan Güzel bale eserini başarıyla sergilediler. Daha once gerçekleştirilen yetenek taramaları sonucunda sanatla tanıştırılan çocuk ve gençlerin de bulunduğu Dünya Dans Merkezi repertuarında sahnelenen "La Bayedere" ve "Çaykovski Gala" eserleri Devlet Opera ve Balesi Sanat Kurulu tarafından değerlendirilerek Devlet Opera ve Balesi repertuarına alındı.

ANKAMALL'IN DESTEĞİYLE HAMBURG'A UZANAN BALE ADIMI

Sanata verdiği önem ve eğitime destekleriyle öne çıkan ANKAmall, verdiği eğitim burslarıyla pek çok çocuğa balenin kapılarını araladı. ANKAmall'ın 2007 yılından bu yana sürdürdüğü bale eğitimi desteği geçen aylarda uluslararası bir başarıyı da getirdi. Çok sayıda başarıya imza atan küçük balerinlerden Ilgın Uz, Dünya Dans Merkezi tarafından aldığı eğitim sonrasında Hamburg Konservatuarını kazandı.

Dünya Dans Merkezi eğitmeni Bahri Gürcan, ANKAmall'la 2007'den beri birlikte yetenek testleri düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu yetenek testlerine fizyoterapistler, doktorlar, devlet balesinin seçme sanatçıları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından müzisyen arkadaşlarımız, opera sanatçıları katılıyor. Bu taramalar sanat için çok çok önemli. ANKAmall, hem tanıtım hem de eğitim anlamında büyük destekçimiz. Yetenekli çocuklara burs imkanı tanıyarak eğitime ve sanata katkı sağlıyor. Başarılı öğrencilerimizden birinin Hamburg Konservatuarı'nı kazanması hepimizi mutlu etti. Onları daha çok sayıda daha iyi yerlerde görmek hiç uzak değil. Sanatın ve çocukların yanında olması ve desteklerinden dolayı ANKAmall'a da çok teşekkür ediyoruz."

Yetenek taramasına katılmayı arzu eden genç ve çocukların velileri tarafından aday kayıtlarının 14-20 Eylül arasında ANKAmall'da yaptırılması gerekiyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Dans Merkezi Genç Yetenekleri Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement