Dört Kişinin Yaralandığı Asansör Kazasındaki İnceleme Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Dört Kişinin Yaralandığı Asansör Kazasındaki İnceleme Sürüyor

Dört Kişinin Yaralandığı Asansör Kazasındaki İnceleme Sürüyor

İzmir’in Karşıyaka semtinde inşaat halindeki bir binanın dış cephe yapımı sırasında kullandıkları asansörün arızalanıp düşmesi sonucu 4 işçi yaralandı.

17.10.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karşıyaka semtinde inşaat halindeki bir binanın dış cephe yapımı sırasında kullandıkları asansörün arızalanıp düşmesi sonucu 4 işçi yaralandı.

Olay, Karşıyaka ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Örnekköy'de, inşaat halindeki binanın dış kaplama işlerini yapmak için kullanılan motorlu iskelenin 10. kat seviyesinden düştü. Asansör üzerinde bulunan işçiler Erkan Gönül, Sefer Güven, Fikret Keser ve Anıl Cenikli çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından polis ekipleri incelemesinin ardından inşaat çalışmaları durduruldu. Sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ekiplerinin inşaatta araştırma yaptıkları öğrenildi. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ekipleri de kazanın olduğu binaya gelerek motorlu iskeleyi inceledi.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak gelip inceleme yaptıklarını belirten komisyon üyesi Onur Ercan, "Motorlu iskeledeki kazayla ilgili daha sonra detaylı incelemelerde de bulunulacak biz şu anda ilk öngörülerimizi oluşturduk, olayın nasıl meydana geldiği gibi" dedi. Detaylı araştırmanın daha sonra yapılacağını söyleyen Ercan, "İlk belirlemelere göre, buradaki dişli sistemle ilgili problem olmuş, tabi onun içi açılınca netlik kazanılacak, bizim ilk tahminlerimiz bu yönde. Bu motorlu iskele kazası. İstanbul'daki de dış cephe iskelesidir. İnsanları infiale sürüklemesin asansör değil bu bir iskele. İhmalin olup olmaması incelemenin ardından ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

Yaralıların tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde sürüyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dört Kişinin Yaralandığı Asansör Kazasındaki İnceleme Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement