Diyarbakırspor'dan Ezidilere Destek - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'dan Ezidilere Destek

Diyarbakırspor\'dan Ezidilere Destek

Diyarbakırspor, IŞİD çetelerinin yaptığı Ezidi katliamını kınadı. Kulüp, İŞİD'ten kaçarak Irak ve Türkiye'ye sığınan Ezidilere de destek olma kararı aldı.

22.08.2014 21:15  Güncelleme: 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırspor, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Ortadoğu coğrafyasında egemen güçler ve çeteler tarafından katledilen halklara destek olarak, mazlum ve masumların sesi olmaya devam ediyor.

Daha önce Filistin ve Suriye'de yaşanan insanlık dışı katliamları kınayarak temel insani yardımlarda bulunan Diyarbakırspor, IŞİD çetelerinin katliamından kaçan Irak ve Türkiye'de bulunan Ezidi'lere de destek olma kararı aldı.

İNSANİ YARDIMDA BULUNACAĞIZ

Yeşil-Kırmızılı Kulübün Başkanı Feyzi İlhanlı'nın sağladığı kaynakla Türkiye'nin değişik bölgelerine sığınan Ezidiler ile Irak'ta büyük dram yaşayan Ezidilere gıda ve insani temel yardım malzemeleri yardımı yapılacağı açıklandı. Diyarbakırspor kulübünden yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Ortadoğu üzerinde emelleri olan emperyalist güçler ve onlar tarafından kurulan paravan çete ve örgütlerin savunmasız insanları hunharca katlederek eşi benzeri görülmemiş insanlık suçları işliyor. Daha önce defalarca vurguladığımız gibi genelde dünya genelinde özelde ise yakın coğrafyamızda olup biten her şey bizi ilgilendiriyor. Bu coğrafyanın bir parçası ve spordaki markası olarak yardıma muhtaç bu halklara yardım eli uzatmak insani görevimizdir.

ÇETELER MASUMLARI KATLEDİYOR

Dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun tüm halklara karşı işlenen katliamları şiddetle kınıyoruz. IŞİD çeteleri tarafından yerlerinden, yurtlarından edilen, büyük bir baskı ve zülüme maruz bırakılan, yoksulluk ve açlıkla baş başa bırakılan Ezidi halkının acılarını paylaşıyoruz. Bu çeteler tarafından benzer zülüm ve insanlık dışı katliamlara maruz bırakılan, diğer halkların da yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu çerçevede kulüp olarak başkanımız Sayın Feyzi İlhanlı'nın kendi kişisel imkanları ve oluşturduğu kaynaklarla Ezidilere ve diğer mağdur halklara gıda başta olmak üzere temel insani yardımlarda bulunacağız. Bununla ilgili çalışmalar sona ermek üzeredir.

TÜM KESİMLERİ DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Aynı zamanda bu işin bir kampanyaya dönüşmesi için de tüm kesimlere çağrıda bulunuyoruz. Mazlum ve ezilen halkların yanında yer almak, onların yaralarını sarmak için haydi hep beraber elimizi taşın altına sokalım. Unutmayalım ki bugün bir mazlum, savunmasız ve masum insanın çığlığını duyarak ona destek olmak, yardım eli uzatmak tüm insanlığa destek olmak ve yardım eli uzatmakla eşdeğerdir. Siyasetten bağımsız olan ve ayrım yapmaksızın tüm halkımızın takımı olmayı ilke edinen Diyarbakırspor, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ezilenlerin spordaki sesi olmaya devam edecektir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'dan Ezidilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement