Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Kültür Sanat

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca (ddt) Düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'nin 8'incisi Bu Akşam Başlıyor

28.10.2010 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca (DDT) düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'nin 8'incisi bu akşam başlıyor.

DDT'nin ev sahipliğinde, Diyarbakır'ın yetiştirdiği önemli kültür ve sanat insanları arasında oyun yazarı olarak farklı yere ve öneme sahip Orhan Asena'nın adını taşıyan festivalde, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Van, Sivas, Trabzon ve İstanbul devlet tiyatrolarının seçkin eserleriyle tiyatroseverler tiyatronun büyülü atmosferinde dolaşacak.

Festival, bu akşam, Orhan Asena'nın yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği 'Ölümü Yaşamak' adlı oyunla başlayacak. Kan davasının anlatıldığı oyunda Ebru Nil Aydın, Filiz Kılıç, Pınar Gün, Şivan Binici, Yurdaer Okur, Ali Çelik, Uğur Çınar, Murat Bölük, Dilek Alpaslan, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, İbrahim İçözlü, Sebahat Kızılkaya ve Hasan Çatalkaya rol alıyor.

Yönetmen yardımcılığını Orkun Gülşen, Şamil Kafkas ve Yurdaer Okur'un yaptığı oyunun dekoru Hakan Dündar'a, kostümü Sevgi Türkay'a, ışığı İzzettin Biçer'e ait oyun, Orhan Asena Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu 29 ve 30 ekimde, Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ödüllü 'Tek Kişilik Şehir' oyunuyla festivale konuk olacak. Sanat Kurumunun 2007-2008 En İyi Yönetmen, En İyi Erkek ile Kadın Oyuncu ve En İyi Çevre Tasarımı ödüllerini alan oyunun dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait. Oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan rol alıyor. DDT, küçük seyircileri için 31 ekim ile 14 kasımda İrfan Gürkan Çelebi'nin yazdığı, DDT Müdürü M. Orkun Gülşen'in yönettiği 'Yaşlı Palyaço'yu sunacak.

Uğur Çınar ile Özden Gököz'ün reji yardımcılığını yaptığı, dekoru Murat Gülmez'e ışığı İzzetin Biçer'e ait oyunda Uğur Çınar, Murat Bölük, Sebahat Kızılkaya, Ercan Kılıçarslan, Faruk Acar ve Zehra Takmaz rol alıyor.

DDT, ayrıca festival kapsamında geçen hafta prömiyerini yaptığı Habib Bektaş'ın yazdığı, Özlem Gür'ün yönettiği, reji yardımcılığını Şivan Binici ve Gülhabar Bozkurt'un yaptığı, dekor ve kostümü Melih Karakurt, ışığı İzettin Biçer'e, Ercan Kılıçarslan, Zehra Takmaz, Okan Koç, Çetin Karakul, Sebahat Kızılkaya, Faruk Acar ve Şivan Binici'nin rol aldığı 'Titil ile Bibil'i 7 kasımda küçük seyircileri için sahneleyecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu 1 kasımda Haluk Işık'ın yazdığı, M. Doğan Yağcı'nın rejisini üstlendiği, Hülya Savaş, Nilgün Öğrük Alkın, Aygen Avcı, Vedat Aksu, Tuhan Karapınar'ın rol aldığı 'Yollarda' adlı oyunla festivale konuk olacak.

Festival konuklarından olan Van Devlet Tiyatrosu 2 kasımda, Diyarbakırlı minik tiyatroseverlere Necmettin Tetik'in yazdığı, İpek Gezener'in yönettiği, 'Küçük Korsan'ı sahneleyecek. Oyunda Eda aydınlı, Caner Kadir Gezener, İpek Gezener, Edip Kamacı, Berat Gökçe rol alıyor.

Van DT ayrıca 2 ve kasımda Özen Yula'nın yazdığı, Tolga Evren'in yönettiği, İpek Atagün, Ebru Aytürk ve Eda Aydınlı'nın rol aldığı 'Gayrı Resmi Hürrem' oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Sivas DT, 4, 5, 6 kasımda Turgut Özakman'ın yazdığı, Doğan Yağcı'nın rejisini üstlendiği, dekor tasarımı Murat Gülmez'e, giysi tasarım Funda Çebi, ışık tasarımı Zeynel Işık'a ait 'Duvarların Ötesi'yle festivalde yer alacak. Hapishaneden kaçan idam mahkumlarının genç bir öğretmeni rehin alarak eski bir zeytin deposuna saklanmaları ve orada yaşadıkları gerilim dolu dakikaların anlatıldığı oyunda, Mehmet Demiralp, Fatih Özyiğit, Mustafa Yıldıran, Arif Yavuz, Filiz Demiralp ve Cevat Duman rol alıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu 8 ve 9 kasımda 'İstibdat Kumpanyası', İstanbul Devlet Tiyatrosu 11, 12, 13 kasımda 'Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk' oyunuyla festivale konuk olacak.

Diyarbakır'ın yanı sıra çevre illerden sanatseverlerin ilgi gösterdiği festival 14 kasımda sona erecek.

(MRL-EK-ÜNS) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement