Demirtaş'tan Bahçeli'ye: AKP'ye Koltuk Değnekliği Yapan Faşizan Şakşakçılar - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'tan Bahçeli'ye: AKP'ye Koltuk Değnekliği Yapan Faşizan Şakşakçılar

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin sert konuştu. Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasına yönelik sözlerine de yanıt verdi.

27.07.2015 10:26  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin olarak, "AKP tek başına iktidar olma gücünü yitirince panikle yeniden tek başına ikitidar yollarını aramaya başladı" dedi. İsim vermeden HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a çağrıda bulunan MHP lideri Bahçeli'ye de" Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Asıl kendi kirli tarihlerine baksınlar. Partileri halk açar, halk kapatır. AKP'ye koltuk değnekliği yapan faşizan siyasetçilerin tavrıdır bu." yanıtını verdi.

"SİZİN PİSLİKLERİNİZİ ÖRTSÜNLER DİYE EVLATLARIMIZIN ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Bu operasyonların tamamı Saray'dan gelen talimatla hükümetin kendini kurtarma operasyonlarıdır. Ülkeyi adım adım iç savaşa sürüklemenize izin vermeyeceğiz" diyen Demirtaş, "Biz hayatını kaybeden tüm evlatlarımızın acılarını paylaşacağız. Sizin pisliklerinizi örtsünler diye evlatlarımızın ölümlerine izin vermeyeceğiz. Sanmayın ki o tabutların üzerine örttüğünüz bayraklar sizin pisliklerinizi temizlemeyecek" ifadelerini kullandı.

"HALKA KORKU SALARAK TEK BAŞINA İKTİDAR HEDEFLENİYOR"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

"Şu anda geçici hükümet, geçici başbakan ülkeyi adım adım büyük savaşa sürüklüyor. AKP iktidarı boğazına kadar suça batmış, günaha bulaşmış iktidar olarak 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince kaygı, öfke ile hareket ederek yeniden iktidar olmanın yollarını aradı. Olası erken seçimde kaotik ortamda güvenliğin Türkiye'de tesis edilemediği durumda iktidardan düşersek Türkiye kaos yaşar bizim AKP olarak iktidar olmamız lazım korkusunu vererek tek başına iktidar olmaya hedefliyorlar.

Tek hedef bu değil. Seçim döneminde Ağrı'da tanıklık ettik, kendi emirleri ile askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa, ölüme gönderebilecek pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Şehirde, dağda, bayırda, karakolda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan bizim insanımız. Üniformasına, siyasi düşüncesi bakmaksızın tamamının acısını paylaşacağız. Evlatlarımızın, sizin pisliklerini örtünler diye öldürülmesine izin vermeyeceğiz.

"BARIŞ SADECE BİR ADIM ÖTEMİZDE DURUYORDU"

Bizim kaybedecek saraylarımız, makamlarımız, kırmızı plakalarımız yok. Çalıp çırptığımız ayakkabı kutularına dolduğumuz dolarlarımız yok! Üryan geldik, üryan gideceğiz.
Olup bitenler, mecbur kalınan hükümetin mecbur kalarak gerçekleştirdiği operasyonlar değildir. Barış sadece bir adım ötemizde duruyordu. Dolmabahçe mutabakatı orta yerde duruyor. Sadece atılması gereken bir adım kalmıştı.

"BUNLAR DEVLET POLİTİKASI DEĞİL, SARAY OPERASYONU"

Şaşalı sınır ötesi operasyonlar, göstermelik operasyonlar hükümeti kurtarma planlarıdır. Bunlar devlet politikası değil Saray operasyonlarıdır. Kendisine bağlı istihbarat teşkilatı var. Kendisine bağlı bütçesi var. Kendisine bağlı yargı, medya, sosyal medya gücü var.

BAHÇELİ'YE "HDP KAPATILSIN" YANITI

Hayata geçirilmeye çalışan politika faşizan politikadır. Faşizan düşünceye sahip olanların buna balıklama atlamasından daha dolay ne olabilir. Korkacak bir şeyimiz olsaydı parlamentoda bulunmazdık. Veremeyeceğiz hesap yok. Kendi kirli tarihlerine baksınlar. Boğazına kadar kana bulanmış olanlar hesap sormaya kalkıyorlar.

Ortada suçlanacak bir hatalı politika varsa ülkeyi savaşa sürükleyen ve arkasından şakşakçılık yapan faşizan düşünceler olur. Partileri halk açar, halk kapatır. AKP'ye koltuk değnekliği yapan faşizan siyasetçilerin tavrıdır bu.

"DAVUTOĞLU'DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

Dolmabahçe mutabakatı ile ilgili sayın Davutoğlu'ndan bir açıklama bekliyoruz. Kendisinden bir cümle duymadık. Fotoğraf yanlış mıydı, masa yok muydu? Birlikte açıklama yapıldı. Sayın Davutoğlu'nun kendisine ait fikri yok mu? Fikir beyan etsin, biz İmralı ziyaretleri ile ilgili fikirlerimizi sağlıklı şekilde açıklarız.

Demirtaş\'tan Bahçeli\'ye: AKP\'ye Koltuk Değnekliği Yapan Faşizan Şakşakçılar

Son Dakika Güncel Demirtaş'tan Bahçeli'ye: AKP'ye Koltuk Değnekliği Yapan Faşizan Şakşakçılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (283)

  • Seyit: ALLAHU TEALA KIMSEYI TÜRK KÜRT DİYE YARATMADI.. ALLAH ÜLKÜCÜLERI ISLAH ETSİN 61 199 Yanıtla
  • ahmet: helal selhattin başkan kim tutar seni 174 79 Yanıtla
  • .....: teror örgütü polis asker doktor öğretmen fark etmeksizin sıradan öldürsün sonra barışı hükümet bozsun haa bizde inandık sen çık ilk önce pkk teror örgütüdür de lanetle onları ondan sonra sana inanalım sadece kürtlerin vergisi ile maaş almıyorsun benim de vergim var sende 225 17 Yanıtla
  • Ibo: Bu adam konuşunca neden zorunuza gidiyor anlamış değilim ama zorunuza gidiyorsa Dağılın lan..... 56 148 Yanıtla
  • EHMEDE XANE: Tek kelime 4(çar) harf SELO 198 0 Yanıtla
  • kral: dogru söze ne denir 180 0 Yanıtla
  • adam haklı: Doğru söylüyor , mhp az katletmedi zamaninda devlet mafya beraber .. akpnin tek iktidar cabasidir bu 63 108 Yanıtla
  • Memocan: Savaş isteyen bahçeli ve Tayyip Erdoğan siz hiç evlat acısını bilirmisinizne 114 26 Yanıtla
  • hamza demur: baskan iki gozumsun arkanda milyonlar var korkmasinlar bizden titresinler fasistler 8 132 Yanıtla
  • ak gençlik: ÖLEN POLİS VE ASKERLERİN HESABINI BİR GÜN VERECEKSİNİZ 134 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement