DB Belediyespor'un Parlayan Yıldızı Abdullah Çetin - Son Dakika
Spor

DB Belediyespor'un Parlayan Yıldızı Abdullah Çetin

DB Belediyespor\'un Parlayan Yıldızı Abdullah Çetin

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da çok başarılı bir sezon geçirip Marka Futbol'da altın 11'de yer edinen Abdullah Çetin, takımının parlayan yıldığı konumunda.

25.05.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marka Futbol'un Spor Toto 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Gruplarda toplam 37 takım arasında seçtiği yılın altın 11'inde sağbek mevkiinde yer edinen 30 yaşındaki Abdullah Çetin, 2014- 2015 Yılın Futbol Oscarları arasında yer edinmenin haklı gururunu yaşıyor.

"Futbol Kariyeri Başarıyla Dolu"

Futbola 13 yaşında Karacadağspor'da başlayan Abdullah Çetin, transfer olduğu Diyarbakırspor'un genç takımında 2002 yılında Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Bu başarının ardından 2002 yılında o dönem Süper Lig'de oynayan Diyarbakırspor'un A takım kadrosuna alınan ve burada yarım sezon top oynayan Çetin, devre arasında dönemin Bank Asya 1. Lig takımlarından olan Mardinspor'a kiralık gitti. Mardinspor'da çok başarılı bir buçuk sezon geçiren Çetin, 2005 yılında Süper Ligden bank Asya'ya düşen Diyarbakırspor'a geri döndü ve artık takımın değişmez adamı oldu. Diyarbakırspor'da 3 sezon oynadıktan sonra sırasıyla Antalyaspor ile Ankaragücü'nde Süper Lig deneyimini pekiştiren Çetin, Diyarbakırspor'un yeniden Süper Lige çıktığı 2010 yılında yuvaya geri döndü.

"Şampiyonluk Hayal Olmayacak"

2011 yılında Orduspor ile Bank Asya 1. Ligde şampiyonluk yaşayan Çetin, futbol yaşantısındaki 2. şampiyonluğunu ise 2. Ligde Şanlıurfaspor ile yaşadığını anımsatarak, "Şanlıurfaspor'un 1. Lige çıkmasından sonra Göztepespor'a transfer oldum. Oradan da Belçika'nın F.C Bürüksel takımına transfer oldum. Bir buçuk yıllık Avrupa deneyiminden sonra geri döndüğüm Türkiye'de Siirtspor'a transfer oldum. Ancak Siirtspor devre arasında ligden çekildi ve ben de Amedspor'a transfer oldum. Bir buçuk sezon top koşturduğum Amedspor ile henüz bir yıllık sözleşmem var. Bu sezon Play Off umudumuzu son haftalarda kaybettik. Ancak mevcut kadronun iyi bir transfer politikasıyla güçlendirilmesi durumunda şampiyonluk hayal olmayacak" dedi.

"İlk Kez Böyle Bir Ödül Alıyorum"

Marka Futbol tarafından düzenlenen Yılın Futbol Oskarları ödülüne ilk kez layık görüldüğünü ve bunun da kendisini onurlandırdığını anlatan Çetin, "Bir gün telefonum çalındı. Hattın diğer ucunda bir bayan vardı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Abdullah Çetin olup olmadığımı sorduğunda ben de kendisine Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un yapılan kongrede ismini Amedspor olarak değiştirdiğini söyledim. Bu nedenle ödülün üzerinde Amedspor yazıyor. Bu da benim için ayrı bir onur meselesi oldu" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor DB Belediyespor'un Parlayan Yıldızı Abdullah Çetin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement