Davutoğlu: TIR'lardaki Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne Gidiyordu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: TIR'lardaki Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne Gidiyordu

Ankara mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, MİT TIR'larıyla ilgili "Hiç çekinmeden bunu söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu" dedi.

30.05.2015 16:19  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ankara mitinginde Adana ve Hatay'da durdulup aranan ve MİT'e ait olduğu açıklanan TIR'lar ile ilgili bazı yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberler için "Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Dibimizde bir savaş olacak, orada da Türkmen kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz, Kürt kardeşlerimiz katledilecek; biz de seyredeceğiz öyle mi?" diye konuştu.

BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER

Konuşmasının devamında MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, Seçim yaklaşıyor hemen bir gazete tekrar MİT tırlarını haber konusu yaptı. Milliyetçilik iddiasında bulunan, devlete sahip çıktığını iddia eden Bahçeli de bugün bunu eleştirmiş. Bizim Suriye'ye yaptığımız yardımları eleştirmiş. Ona bir devlet dersi vereyim, devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz, bu bir casusluktur" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

"Bu benim 72. mitingim tüm şehirleri dolaşım selamları başkentimize getirdim. Biz 81 vilayetimizin tamamında iddialıyız. Diğer partilerle aramızdaki fark bu. Kimse artık tepeden bakamaz. Ben güce sahibim diyemez. Gücü tayin edecek olan milletin kendisidir. Siz asfalt yapın, yol yapın diyorlardı. Kesinlikle strateji, politika, dış ilişkiler bunları biz biliyoruz diyorlardı.

"İMAM HATİPLER KAPANACAK DİYORLARDI..."

İmam Hatipler kapanacak diyorlardı kapanıyordu. 28 Şubat'ın perde arkasındaki cuntacılar istediğini yapıyordu. Bütün bu yasakları kim kaldırdı. Başörtülü başı açık ayrımını biz ortadan kaldırdık. Tandoğan zihniyeti vardı ya, hani bu meydana anadolu insanlarını sokmayan var ya onun gibi mecliste de başörtülü milletvekilini meclise sokmadılar. İkna odalarının mucidi hanımefendi şimdi dışarıda, ama 28 Şubat zihniyetinin ikna odalarında soktuğu genç kardeşlerimiz artık meclis sıralarında oturacak işte bunu AK Parti başardı. Biz kimseden talimat almayız. Almadık almayacağız.

"MİTİNG ÇIKIŞI 3 KARDEŞİMİZİ DARP ETTİLER"

Diğerleri biz dediklerinde ya ülkenin doğusunu ya batısını kastediyor biz ise Türkiye dediğimizde bütün ülke ve albayrağımızı kastediyoruz. Siirt'te miting çıkışı 3 kardeşimize HDP binasın önünde darp ettiler. Biz bütün bu şiddete teröre karşı doğudan batıya her yerde demokrasiyi hakim kılacağız. Ankara'da konuşabilmek için Türkiye'nin her yerine gitmek lazım. Şer ittifakına karşı milli birliği, iradeyi AK Parti temsil ediyor. 7 Haziran'da AK Parti'ye engel olamayacaklar. Öyle bir kumpasla karşı karşıyayız ki, Mersin, Adana'da saldırı gerçekleşti hemen kınadık. Ama bunlar CHP, HDP paslaştılar, MHP dedi ki biz yapmadık AK Parti yaptı. Şimdi DHKP-C bunlara destek veriyor, Kandil destek veriyor.

"DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜSÜNÜ YAPIYORUZ"

Şimdi bir müjde; milli bölgesel uçağımızın da faaliyetine başladık. En geç 2019 yılında Türk yapımı uçağımız uçacak. 2019 sonuna kadar dünyanın en büyük havalimanını inşa edeceğiz. Dünyanın en uzun kuleli köprüsünü biz yapıyoruz. Deniz dolgulu havalimanını biz yaptık. İki köprü arasına 3 katlı tünel yapıyoruz

"KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM"

HDP'nin Eş Genel Başkanı diyor ki; haşa "Allah Kürtçe bilmiyor mu?" Asıl sen gönül dili bilmiyorsun. Bu seçim sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor. Bütün Ortadoğu, mazlum milletler bu seçimi kendi seçimleri olarak görenler var. Gazze'yi Mavi Marmara'da verdiğimiz şehitleri asla unutmayız. Kürt kardeşlerime sesleniyorum, sizlerden oy isteyen Demirtaş, "Kudüs Yahudilerin'dir" diyor. Böyle birine oy veren nasıl huzura çıkar. CHP'ye oy vereceklere sesleniyorum; İsrail'le, Mısır'la iş tutan Kılıçdaroğlu'na nasıl oy vereceksiniz?

MİT TIR'LARI

Seçim yaklaşıyor ya; bir gazete tekrar MİT TIR'larını haber yaptı. Bahçeli'de bugün bizim Suriye'de yaptığımız yardımları eleştirmiş.

1-Devlet sırrını ifşa edenlerle iş birliği yapılmaz, bu bir casusluktur, ihanettir.

2- Bu yardımlar, çekinmeden söylüyorum, Suriye Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu.

Kılıçdaroğlu Hatay'ı Suriye sınırları içinde gösteren örgütü destekleyen birini aday yaptı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI, SİZLER MÜBAREK İNSANLARSINIZ"

Dün Samsun'dan acı bir haber geldi. Doktor kardeşimizi, Kamil Bey katledildi. Sağlık çalışanlarıma sesleniyorum. Sizler mübarek insanlarsınız. Vatandaşlarıma sesleniyorum, sağlık çalışanlarına artan şiddete dur diyelim.

"KILIÇDAROĞLU YALAN SÖYLÜYOR"

Kılıçdaroğlu, kendine güvense notere gider mi? Biz notere değil, milletimize gidiyoruz. Şimdi Kılıçdaroğlu yalan söylüyor ve 200 TL gelirin altında yaşayan 17 milyon kişi var diyor. Böyle olsa kişi başına gelir 25 bin TL olur mu?

Biz bugün Ankara meydanlarında ne konuşuyorsak, Diyarbakır meydanlarında da onu konuşuyoruz. Biz Ankara'yı ulaşımın da ekonominin de merkez şehri yapıyoruz. Ankara'yı İzmir'e sadece istiklal ve istikbal ile de bağlıyoruz."

Davutoğlu: TIR\'lardaki Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri\'ne Gidiyordu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: TIR'lardaki Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne Gidiyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (144)

  • Moshe: Madem öyle, en başta neden o tırlarda silah yok dediniz la? 35 2 Yanıtla
  • semih: bende inandım 31 1 Yanıtla
  • GERÇEK KÜRT: bir kürt olarak oyum akp ye . bize konuşma hakkını veren partiye . müslüanları koruyan partiye . ayrıstıran degıl bırlestıren partiye 9 22 Yanıtla
  • ..: Selahattin demirtaş kudüs Yahudilerindir diye bir şey demedim taksim kabemizdir demedim diyor . Adam ispatla dedi istifa edeyim dedi. Sen hala iftira atıyorsun ispatlasana ancak yalan konuşuyorsun. 29 1 Yanıtla
  • RİZELİ53: Hiç İnandırıcı değilsin maalesef. 28 0 Yanıtla
  • UYANDI MILLET: MADEM SİLAHLAR BAYIR BUCAK A GIDIYORDU NEDEN ONLARI ULKEYE ALMADINIZ NEDEN _? BOŞ LAFLAR BUNLAR DAVUTOGLU BOS SECIM YAKLASINCA MHP NIN OYLARINI BOLMEK ICIN MILLIYETCI OLDUGUNUZU ZANNEDIYORSUNUZ UYANDI MILLET .... 26 0 Yanıtla
  • MUSTAFA: bizim eve 150 metre ilerde miting yapıyor kulaklarıma pamuk tıkdım bukadar yalan olmaz yahuuuuuuuuuuuu 20 6 Yanıtla
  • Edi: Ak parti 4 21 Yanıtla
  • VATANSEVER TÜRKİYELİ: YALANCILAR MADEM YARDIMDI SAVCILAR SUBAYLAR ASKERLER NEDEN GÖREVDEN ALINDI YALANCI GÖRDÜM AMA SİZİN KADARINI DÜNYA YÜZÜNDE İLK DEFA HEM DİNDAR HEM KİNDAR HEMDE PARALARI NASIL SIFIRLAYACAK ÖRGÜTÜ İLK SİZ KURDUNUZ AYET ÜZERİNDEN KAKİRİ MAKİRİ OLARAK 23 2 Yanıtla
  • Atsız: Türkmenleri ağzınıza bile alamadınız... 23 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement