Kabineye 4 Yeni İsim Girdi, 3 İsim Gitti - Son Dakika
Güncel

Kabineye 4 Yeni İsim Girdi, 3 İsim Gitti

Yeni kabinede Hayati Yazıcı, Emrullah İşler ve Beşir Atalay olmayacak. Davutoğlu'nun kabinesinde 4 yeni isim var.

29.08.2014 12:54  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini açıkladı. Yeni kabineye 4 yeni isim eklenirken, 3 isim de Davutoğlu hükümetinin dışında kaldı. Bir bakanın görevi ise başka bakanlığa kaydırıldı.

KABİNE DIŞI KALAN İSİMLER

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı kabine dışı kaldı.

Atalay, Erdoğan hükümetlerinin en önemli öncelikleri arasında yer alan, Başbakan Davutoğlu'nun da AK Parti Genel Başkanlığı'na geçiş sürecinde hep "öncelik" olarak saydığı çözüm sürecinin koordinatörlüğünü yürütüyordu.

Şimdi bu görevin Erdoğan'ın Başbakanlık dönemindeki başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından yürütüleceği iddia edildi. Akdoğan, çözüm sürecinin fikri mimarlarından olarak anılıyor.

Çözüm süreciyle yakından ilgili bir başka isim daha yeni kabineye girdi. Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha önce AKP Genel Başkan Yardımcısı iken, Başbakanlık'ta Beşir Atalay başkanlığındaki çözüm süreci koordinasyon toplantılarına vekil ya da bürokrat sıfatı taşımamasına rağmen dışardan katılan tek isimdi.

Yazıcı, “Paralel devlet iddiaları gerçekçi değil, bu iddialar somut şekilde ispat edilmeli.” ifadelerine yer vermişti. “İddiaların kanıt ve belgelerle ortaya çıkması lazım.” diyen Yazıcı, “İddiayı kanıtlayacaksın. Her iddianın kanıtlanmaya muhtaç tarafı var. En nihayet iddialar kanıtıyla birlikte ortaya çıkacak.” şeklinde konuşmuştu.

YENİ GELENLER

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ilk kez kabineye giren isimler.

GÖREVİ DEĞİŞENLER

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'na kaydırıldı.






## 6428807##



Kabineye 4 Yeni İsim Girdi, 3 İsim Gitti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kabineye 4 Yeni İsim Girdi, 3 İsim Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • asiltürk: Halk Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanı Başbakanı, Başbakan Bakanları seçti. Bakalım Bakanlar kimi seçecekler. İnanıyorum ki seçilecek kişilerde seçilmiş kişiler gibi olacaktır. 10 2 Yanıtla

Advertisement