Dalaman'da "Bitki Koruma Ürünleri" Eğitimi Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da "Bitki Koruma Ürünleri" Eğitimi Düzenledi

Dalaman\'da "Bitki Koruma Ürünleri" Eğitimi Düzenledi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ’’Bitki Koruma Ürünleri’’ eğitimi düzenlendi.

24.08.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Bitki Koruma Ürünleri" eğitimi düzenlendi.

Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında gerçekleştirilen eğitime 21 üretici katılırken, katılımcılara Ziraat Mühendisleri Olgun Kılınç, Mustafa Geze ve Ziraat Teknisyeni Ali Öztürk tarafından gerekli bilgiler verildi.

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Kaşkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik" in 23. Maddesi gereği, müdürlüğümüz tarafından Bitki Koruma Ürünü Uygulama Eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde; Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Zirai Mücadele Yöntemleri, Bitki Koruma Ürünlerinin uygulanmasının insan sağlığı üzerindeki etkileri, Üretici Kayıt Defteri, Bitki Koruma Ürünü kullanırken dikkat edilecek hususlar, Zirai mücadele aletleri ve zirai mücadele aletlerinin kalibrasyonu (ölçme aletinin veya düzeneğinin doğru sonuçlar verecek şekilde ayarlanması) konuları ele alındı. Toplantı çiftçilerimizin soru ve önerilerinin cevaplandırılmasıyla sona erdi" şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra toplantıya katılanlara, gübrelemenin toprak analizine dayanılarak yapılması ve anızların (ekinlerin biçildikten sonra toprakta kalan kök ve sapları) yakılarak yok edilmemesinin gerekliliği vurgulandı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da 'Bitki Koruma Ürünleri' Eğitimi Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement