Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Toplantısında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Toplantısında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda dünyaya mesaj verdi: Artan enerji talebi için araştırmaya önem vermek zorundayız.

02.10.2015 11:08  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Enerji Bakanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

"Gelişmiş ve yükselen küresel mesellerin tartışılmasına imkan tanıyan bu platform çok önemli. Bugün dünyanın nereden nereye geldiğini çok yakından izliyorum

Esas hedefimiz krizlere sebep olacak sebeplere önlem almaktır. Bugün G20 ülkeleri olarak temel meselemiz güçlü sürdürülebilir ve kapsayıcı olmaktır. Küresel alt yapı yatırım ihtiyacaının çok büyük bölümünü enerji oluşturuyor.

"ARAŞTIRMAYA ÖNEM VERMEK ZORUNDAYIZ"

Dünya genelinde enerji talebinin artamaya devam edeceği açıktır. Bütün bunlar için sürekli olarak araştırmaya önem vermek zorundayız. Sağlam sürdürülebilir dengeli ve kapsayıcı büyüme G20'nin temel hedefidir.

Kadınların ekonomi içerisindeki rolünü kuvetlendirmek için kadın G20'yi hayata geçirdik. Enerjiye erişim konusuna özel önem veriyoruz. İş dünyası ile Afrika ülkelerini biraraya getiren bu konferasın katkı sağlamasını ümidediyorum.

"YATIRIMI ARTIRMANIN YOLU..."

Kapsayıcılık bağlamında kobilerin küresel ekonomiye entegre olmaları üzerine önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Enerji anlamında başarılı işler yapmanın yatırımları artırmaların yolunu kamu ve özel sektörden geçtiğini biliyoruz.

"STRATEJİK BİR BAKIŞ AÇISIYLA YAKLAŞILMALI"

Enerjiye erişim şefaflık verimsiz fosil yakıt ve enerji verimliliği üzerine durduk. Bilhassa enerjinin yatırm ve finasman boyutu çok önemli. 2015 kritik bir yıl bunun için yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin artırılması öncelikli konularımız arasındadır. Yenilenebilir enerji maliyetlerinin düşmeye devam etmesi geleceğimiz bakımından çok önemlidir. Enerji konularına stratejik bakış açısıyla yaklaşmak zorundayız. Bilhassa enerji güvenliği küresel gündemin üst sıralarında yer alıyor.

"TANAP HIZLA DEVAM EDİYOR"

Şu anda TANAP hızla devam ediyor yürüyor. Burada bir dayanışma var. TANAP'a ortak ülkelerin el ele vermesi TANAP'a yatırım sürecini hızlandıracaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Toplantısında Konuştu

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Toplantısında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • mardinli: inadına ak ak ak yola devam 10 12 Yanıtla
  • küçük Hüsamettin : batmış artık oylar hdp ye 11 10 Yanıtla
  • tah.: boş adam boş konuşmalar yapıyor. 6 6 Yanıtla
  • Mehemet: Burdaki kus beyinli arkadaslar chp mhp napti bir soleyin ya biri skk batirdi biri apoyu astramadi daha nelwr neler yigidi oldur hakkini yeme gun gelecek herkwz bu adam icin atip tuttuguna pisman olacak 4 5 Yanıtla
  • OSMAN SELÇUK TÜRKER: AKP Taşımalı sandık sistemi istiyor. Haydi 1 Kasımda onları iktidarın dışına taşıyalım. Aslında çok iyi bir alternatif var, 92 yıllık CHP ve 46 yıllık MHP ülkemizin iki güvenilir güzide partisinin kuracağı koalisyon. 3 5 Yanıtla
  • yorgun: Aldanma dunya malina Cikar aheste aheste 6 0 Yanıtla
  • hasbay41: Konuştukça akp oy kaybediyor bu belki iyi ama diğer taraftan ülke kaybediyor..maalesef. 1 4 Yanıtla

Advertisement