Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Adana'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Adana'da

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Adana\'da

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana'da şehir turu atıp, halkı selamladı.

01.08.2014 12:30  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'ya dün gece gelen ve yaşamını yitiren Adanalı şarkıcı Murat Göğebakan için babasının evinde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu, bu sabah kendisini destekleyenlerin oluşturduğu konvoy eşliğinde şehir turu attı.

Adana'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyareti sırasında İstiklal Marşı'nın dizelerinin Sakarya Şehitleri şiirine ait olduğunu söylemesiyle başlayan polemiğe de deyindi.

İhsanoğlu, Adana Seyhan Belediyesi'ne ait kültür merkezinin Mehmet Akif Ersoy salonundaki konuşmasında "İstiklal Marşını bilmiyormuşum, yalan iftira. Ben Mehmet Akif'in en yakın arkadaşının oğluyum. Hadi oradan canım sen de. Siz daha onu öğrenmeden ben onu daha anamın sütünü emerken öğrendim" dedi.

İhsanoğlu'nun sözlerini eleştiren ERdoğan, dün yaptığı açıklamada "Bakın karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale şehitlerinin şiirini ayırt edemeyecek kadar bu millete bu topraklara yabancı. Babasına karşı da nankör merhum Akif'e karşıda maalesef nankör. İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu aday CHP, MHP'ye bir kez daha hayırlı olsun" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement