Çubuk'ta Turşuculuk Sektörünün İstihdam Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Turşuculuk Sektörünün İstihdam Sorunları Tartışıldı

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde sektör temsilcileriyle Çubuk turşunun pazar ve istihdam sorunları masaya yatırıldı.

27.02.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde sektör temsilcileriyle Çubuk turşunun pazar ve istihdam sorunları masaya yatırıldı.

Çubuk Belediyesi ile Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından destek verilen proje kapsamında 'Çubuk Turşuculuk Sektörü İstihdam Analizi Fizibilite Projesi'nin çalışmaları başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlen ilk toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, turşunun Çubuk için vazgeçilmez marka ve ekonomik değer olduğunu söyledi. Bu projenin daha sonra sunacakları projenin altlığını oluşturacağını kaydeden Başkan Acehan, "Milli Emlaktan tahsis edeceğimiz Aşağı Çavundur Mahallemizde bulunan alana Kalkınma Ajansıyla yapacağımız projeyle turşucularımıza orada hem üretim için hem satış reyonları için hem de turşuculuk müzesi kuracağız" dedi.

Turşuculuk sektörünün fabrikalaşmadan ev üretimi şeklinde atölyeler halinde devam etmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Acehan, paketleme yönteminin de yeniden gözden geçirilmesini isteyerek, "Mümkünse geçmişte olduğu gibi dedelerimizin çömleğine turşular kurulsun. Paketlemeyi de şişelere yapalım. Biz küçükken köye giderdik anneannemin büyük bir küpü vardı ve turşu oradan alınırdı yerdik. Bence bu paketleme sistemi çok yanlış, değiştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Projenin belediye tarafından hazırlandığını ve Ankara Kalkınma Ajansının da yüzde 90 oranında destek verdiğini anlatan Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Şükrü Acıelam ise proje kapsamında Çubuk'ta turşu üzerine üretim yapan gerek çiftçiler, gerekse turşucu üreticileri üzerinde araştırma yapılacağını, sektör temsilcilerinin yaşadıkları sıkıntılar, Çubuk'ta ki işsizlik oranları araştırılacak ve Çubuk turşusu üzerine yapılacak projelerle bu işsizliğin azaltılması yönünde çalışmalar yapılacağını söyledi.

Proje kapsamında iş ve meslek danışmanları vasıtası ile büyük-küçük ayrımı yapmaksızın her işletmenin kapısının çalınacağına vurgu yapan Acıelma, işletmeleri analiz eden iş ve meslek danışmanlarının ihtiyacının belirlenmesinde ve işletmelere özel çözümler üretmekte fizibilite raporunun etkin rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Turşuculuk Sektörünün İstihdam Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement