Çözüm Sürecinin Spor Sahalarına da Yansıması Talebi - Son Dakika
Güncel

Çözüm Sürecinin Spor Sahalarına da Yansıması Talebi

Diyarbakır'da bazı sivil toplum kuruluşları, çözüm süreciyle yaşanan barış ve kardeşlik ortamının spor sahalarında da karşılık bulmasını istedi.

20.11.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki bazı sivil toplum kuruluşları, çözüm süreciyle yaşanan barış ve kardeşlik ortamının spor sahalarında da karşılık bulmasını talep etti.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği ve Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği'nce yapılan ortak açıklamada, sporun ana felsefesinin din, dil, ırk ve renk gözetmeksizin tarafların centilmenlik kuralları içinde mücadele etmesini sağlamak, aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için örnek teşkil etmek olduğu vurgulandı.

Özelde futbol, genelde ise sporun tüm branşlarının kitleleri peşinden koşturduğu, ülkelerin futbola yaptıkları büyük yatırımlarla tanıtımlarına katkı sundukları kaydedilen açıklamada, aynı şekilde kentler, ilçeler, beldeler hatta köylerin dahi spor sayesinde seslerini duyurduğu belirtildi.

Son birkaç yıldan bu yana dünyada yaşanan ırkçı ve ayrımcı yaklaşımların, ülkede de tezahür ettiği ve gittikçe tehlikeli bir boyuta doğru yol aldığı savunulan açıklamada, son olarak 16 Kasım'da Erzincan'da oynanan Erzincan Refahiyespor- Diyarbakırspor AŞ maçında misafir takım aleyhine atılan sloganlarla devam ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ancak çözüm süreci ile ülkemizde beliren barış ve kardeşlik umudu tam da spor alanında karşılık bulması beklenirken, bu tür yaklaşımların olması bizi kaygılandırmaktadır. Yıllarca aynı durumlara ilkokul, lise takımlarımız da maruz kalmış, sporu yönetenlerin bunları engellemeye yönelik bir çabaları olmamıştır. Tam aksine mağdur olan takımlarımız gerek idari gerekse para cezalarına maruz kalmıştır. Son olarak, 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Diyarbakırspor AŞ takımımızın deplasmanda Erzincan Refahiyespor ile yaptığı karşılaşmada ırkçı ve saldırgan tutuma maruz kalmıştır."

"Hükümet ve TFF derhal bunun önüne geçmeli"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) en küçük bir olumsuzlukta Diyarbakır ve bölge takımlarına ceza yağdırdığı ileri sürülen açıklamada, "Diyarbakır ve bölge takımlarına yönelik ırkçı tutumlara bugüne kadar sessiz kalarak prim tanımış ve bu olanların sorumlusu olmuştur. Burada asıl hedefin Diyarbakır ve bölge takımları üzerinden siyaseti spor sahalarına sokarak çözüm sürecini provoke etmek olduğu gayet açıktır. Hükümet ve TFF derhal bunun önüne geçmeli, bu gibi olaylarda ihmali olanlar cezalandırılmalı" denildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Sürecinin Spor Sahalarına da Yansıması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement