Çorum Adliyesi Önünde 14 Aralık Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Çorum Adliyesi Önünde 14 Aralık Tepkisi

Çorum Adliyesi Önünde 14 Aralık Tepkisi

Çorum'da Adliye önünde toplanan bir grup, 14 Aralık Operasyonuna tepki gösterdi, kadınlar Kuran-ı Kerim okudu.

15.12.2014 15:37  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da Adliye önünde toplanan bir grup, '14 Aralık Operasyonu'na tepki göstererdi, kadınlar Kuran-ı Kerim okudu.

Çorum'da kendilerini 'Zaman Gazetesi okurları' olarak adlandıran bir grup, '14 Aralık Operasyonu'na tepki amacıyla adliye önünde toplandı. Ellerinde Zaman Gazetesi'nin bugünkü baskısı bulunan kalabalık, 'Özgür basın susmaz', 'Demokrasinin kara günü' yazılı pankartlar taşıdı. Gruptaki bazı kadınlar da adliye önünde Kuran-ı Kerim okudu. Eyleme CHP İl Başkanı Cengiz Atlas da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Medya Konseyi Derneği Genel Sekreteri Lokman Erdoğan, '14 Aralık Operasyonu'nun demokrasi tarihine kara bir leke olarak vurulduğunu söyledi. Erdoğan, "Hiç kimsenin özgür basını susturmaya gücü yetmeyecektir. Bu operasyon sadece Zaman gazetesine değil, demokrasiye yapılmış bir darbe operasyonudur. Bugün iktidarda olanların vermesi gereken asıl hesap 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur" dedi.

CHP İL BAŞKANI ATLAS: SUSMAYACAĞIZ SUSTURAMAYACAKLAR

Zaman okurlarının eylemine destek veren CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise "Hiçkimse merak etmesin, tarihler boyunca diktatörler kazanamamıştır. Asıl hesap vermesi gerekenler, yatak odalarından, kasalarından para çıkanlardır. Mücadelemiz hayırlı olsun. Susmayacağız, susturamayacaklar" diye konuştu.

Grup daha sonra çeşitli sloganlar atarak olaysız dağıldı.

- Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum Adliyesi Önünde 14 Aralık Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement