Çocuklar İlk Kez Hacivat ve Karagöz İzledi - Son Dakika
Yerel

Çocuklar İlk Kez Hacivat ve Karagöz İzledi

Çocuklar İlk Kez Hacivat ve Karagöz İzledi

Her mahallede gerçekleştirdiği etkinliklerle vatandaşlara dolu dolu bir Ramazan gecesi yaşatan Yunusemre Belediyesi'nin iftar sofrası Düzlen Mahallesi'nde kuruldu.

15.07.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her mahallede gerçekleştirdiği etkinliklerle vatandaşlara dolu dolu bir Ramazan gecesi yaşatan Yunusemre Belediyesi'nin iftar sofrası Düzlen Mahallesi'nde kuruldu. Etkinliklerde çocuklar ilk defa canlı olarak Hacivat ve Karagöz oyununu izledi.

Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte mahalle olan Düzlen'de, köy meydanında gerçekleşen etkinliklerle vatandaşlar ilkleri yaşadı. Büyükşehir olmadan önce köy olan Düzlen'e yıllar sonra bir belediye başkanı ilk kez ziyarette bulunurken, çocuklar hiç izlemediği Hacivat ve karagöz oyunu ile eğlendi.

Kurulan iftar sofrasında 800 vatandaş ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. İftar öncesi ve sonrası meydanda buluşan vatandaşlara Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verildi. Etkinliklerde çocuklar ilk defa canlı olarak Hacivat ve Karagöz oyununu izledi. Gözlerinde mutlulukları okunan çocuklara Osmanlı macunu ve balon dağıtıldı. Gönüllerince eğlenen çocuklara yüz boyaması yapıldı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya da çocukların yüzlerini boyayarak eğlenceye ortak oldu. Gecede minik semazenlerin gösterisi vatandaşlara tarafından büyük beğeni topladı.

Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Kılıç Kaya da vatandaşlarla bir araya geldi. Yunusemere Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, meydanda buluşan vatandaşları selamlayarak sohbet etti. Başkan Çerçi, mahallede bir kahvede oturarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Kahvede 2 vatandaşın bir hayvan pazarlığında anlaşamaması üzerinde Başkan Çerçi arabuluculuk yaparak anlaşmalarını sağladı. Başkan Çerçi arabuluculuk yaptığı pazarlıkta renkli görüntüler ortaya çıktı.

Yunusmere Belediyesi olarak her mahallede iftar sofrası kurduklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Halkımızda böyle bir programı ilk defa gördüler. Biz de hizmeti ayağa getirelim arzu ettik. Bugün buradayız yarın bir başka mahalledeyiz. Bizde fırsat buldukça hemen hemen her iftara katılıyoruz. Umarım vatandaşlarımızda etkinliklerimizi beğenmişlerdir" dedi.

Düzlen Mahallesi Muhtarı Ayhan Yorgancı ise şöyle konuştu:

"Şuana kadar köyümüze hiç bir belediye başkanı gelmedi. Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi bizlere bir ilki yaşattı. Şuana kadar hiç böyle bir iftar sofrasında hep beraber oruç açmamıştık.Etkinlikler çok güzel oldu. Vatandaşlarımızda etkinliklerden çok memnun kaldı. Sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuklar İlk Kez Hacivat ve Karagöz İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement