Çiftçilere Fidan Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Çiftçilere Fidan Dağıtımı

Çiftçilere Fidan Dağıtımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi için sezon açılışını Bornova Eğridere Mahallesi'nde yaparak üreticilere meyve ile zeytin fidanı dağıtacak.

05.12.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi için sezon açılışını Bornova Eğridere Mahallesi'nde yaparak üreticilere meyve ile zeytin fidanı dağıtacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kırsaldaki üreticilerin desteklenmesi amacıyla "Fidanlar Bizden, Meyveler Sizden" sloganıyla fidan dağıtımı sürdürülecek ve sadece çiftçilerin yararlanabildiği projeyle 1 milyon meyve ve zeytin fidanı toprakla buluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin çevre, toprak ve su havzalarını koruyarak tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla başlattığı Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde sezonun ilk fidanlarının dağıtımı 6 Aralık'ta Bornova'nın Eğridere Mahallesi'nde törenle yapılacak.

Kentin kırsal alanında meyveciliğin geliştirilmesine katkıda bulunarak tarımsal çeşitliliği arttırmak, bölgesel anlamda köylerde karakteristik ürünler oluşturularak bitki plantasyonları geliştirmek, organik tarımı yaygınlaştırmak ve tarımda verimlilikle rekabet edilebilirliği sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, 2014 yılının son ayında Bornova, Kınık, Karaburun, Dikili, Bergama, Beydağ ilçelerindeki eski orman köyleri olan toplam 208 mahallede geçimini çiftçilikle sağlayan yaklaşık 9 bin üreticiye 100 bini zeytin, 120 bini ise armut, ayva, badem, dut, elma, incir, erik, kayısı, kiraz, şeftali ve vişneden oluşan meyve fidanı olmak üzere toplam 220 bin fidan dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerine destek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında 2008-2014 yılları arasında 15 ilçede 140 köydeki toplam 7 bin 950 üreticiye yaklaşık 265 bin meyve fidanı, zeytin fidanı ile bağ çubuğu dağıttı. 2014 yılının Şubat ve Mart aylarında ise Bergama, Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Tire'deki 450 köydeki toplam 20 bin çiftçiye 250 bin zeytin, 250 bin meyve olmak üzere toplam 500 bin fidan dağıtıldı.

Projeyle bu yıl sonunda üreticilere toplam 3 milyon liralık fidan dağıtımı yapılmış olacağını açıklayan Büyükşehir yetkilileri, 2015 yılında ise Bayındır, Kiraz, Ödemiş, Tire, Çeşme, Selçuk, Torbalı, Menderes, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Buca, Kemalpaşa, Menemen, Karşıyaka, Foça, Aliağa ilçelerindeki yaklaşık 380 mahallede dağıtımların devam edeceğini kaydetti.

Sadece çiftçiler yararlanabiliyor

Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Kapsamında Ağaçlandırma Projesi'nden sadece İzmir'de üretim yapan çiftçiler yararlanabiliyor.

Geçimini tarımsal üretimden karşılayan, İlçe ziraat odalarında ya da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kaydı bulunan veya fidanların dikiminin yapılacağı arazinin kendine ait olduğunu muhtarlık aracılığıyla belgeleyen köylülere destek verilecek olan projeden yararlanmak isteyen üreticiler, çiftçilik yaptığına dair gerekli belgelerle muhtarlığa başvurabiliyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çiftçilere Fidan Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement