CHP'li Öztunç'tan, Bülent Arınç'a: Çık Her Şeyi Anlat - Son Dakika
Politika

CHP'li Öztunç'tan, Bülent Arınç'a: Çık Her Şeyi Anlat

CHP\'li Öztunç\'tan, Bülent Arınç\'a: Çık Her Şeyi Anlat

Chp Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, partisinin Manisa il teşkilatını ziyaretinde Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın CNN Türk'teki canlı yayında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

31.01.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, partisinin Manisa il teşkilatını ziyaretinde Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın CNN Türk'teki canlı yayında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Arınç'ın buradaki konuşmasında her şeyi anlatmadığını savunan Öztunç, "Sayın Arınç, çık her şeyi anlat. Kaçak güreşme, ufak ufak bilgiler verme. Birilerine aba altından sopa göstereceğine topluma gerçekleri anlat" dedi. CHP Parti Meclisi üyesi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da yeni anayasa çalışmalarının CHP'siz yapılamayacağını söyledi.

CHP Parti Meclisi üyesi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, partilerinin Manisa il başkanlığını ziyaret etti. Dudu ve Öztunç, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Parti Meclisi Üyesi Mevlüt Dudu örgüt içi konuları konuşmak ve il başkanlıklarının taleplerini dinlemek için geldiklerini söyledi.

Dudu, konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına değindi. Yeni anayasa çalışmalarının CHP'siz yapılamayacağını dile getiren Dudu, " Türkiye'nin kaos ortamından kurtulması gerekiyor. Türkiye gerçekten dünyada yapayalnız bir ülke konumuna getirilmiştir. CHP olarak. 1982 Anayasası'na yürürlüğe girdiğinden bu yana karşıyız. Şimdi Cumhurbaşkanı tarafından anayasa tartışması başlatıldı. Onların amacı ile bizimki çok farklı. Onlar sadece başkanlık sistemini yürürlüğe sokmak, parlamenter sistemi ortadan kaldırmak için anayasa tartışması başlattı. Yeni anayasa çabaları varken CHP'nin bunun dışında kalması mümkün değildir. CHP o masaya oturacaktır" diye konuştu.

'ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖK'

Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç da CNN Türk televizyon kanalındaki canlı yayında tartışma yaratan açıklamalarda bulunan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini değerlendirdi. Öztunç, "Hemşeriniz birkaç gündür konuşuyor. RTÜK üyesiydim. O zaman RTÜK Sayın Arınç'a bağlıydı. Arınç'ın bu gün şikayetçi olduğu ak troller ve yandaş medyayı yaratanlardan birisi bizzat kendisidir. Bazı doğruları şimdi söylemeye başladı, geç kaldı. Daha önce söyleyecekti. Eksik söylüyor, tamamlaması gerekiyor. Bugün bu yaşadıklarımızın sorumlularından birisi Bülent Arınç'tır. Ortaklardan birisi Bülent Arınç'dır. Biz bugün 12 Eylül dönemini iyi anmıyorsak emin olun yıllar sonra bugünler de iyi anılmayacaktır. Kötü anılacaklardan birisi de Bülent Arınç olacaktır. Eğer ileride iyi anılmasını istiyorsa, eteğindeki tüm taşları döksün. Olup biten ne varsa toplumun huzurunda paylaşsın" dedi.

'KAÇAK GÜREŞME'

Arınç'ın şimdi şikayet ettiği, "yandaş" denilen medyanın oluşmasında çok büyük emeği olduğunu öne süren Öztunç, şöyle devam etti:

"Onlar, şimdi hedefine Bülent Arınç'ı almışlar. Paralelci olduğu iddia ediliyor. İhanet ettiği iddia ediliyor. Kendi elleriyle yaptığı medya şimdi kendisine vurmaya başladı. Gerçeği görsün. Daha önce birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarının başka bir amacı olduğunu daha iyi anlasın. Toplumun önüne çıksın, bu yandaş medyayı, kirli ilişkileri nasıl kurduklarını anlatsın. Hangi televizyon, hangi gazete hangi işadamına nasıl pazarlandı? Arınç, bunu anlatsın. RTÜK üzerinden hangi televizyonlara ceza kesilmesi için talimat verildiğini anlatsın. RTÜK üzerinden bugün şikayetçi olduğu o yandaş medyayı nasıl koruduğunu anlatsın. Türkiye'de medya özgür değil, medya özgürlüğünü kısıtlayan, bitiren isimlerden birisidir kendisi. Eski bir RTÜK üyesi olarak Arınç'ın memleketinden sesleniyorum. Sayın Arınç, çık her şeyi anlat. Kaçak güreşme, ufak ufak bilgiler verme! Birilerine aba altından sopa göstereceğine topluma gerçekleri anlat, insanlar seni daha iyi tanısınlar."

'BİR İŞ YAPACAKSAN TAM YAP'

Bülent Arınç'ın söylemlerinin neden değiştiğinin sorulması üzerine Öztunç, "Herhalde koltuk gidince değişiklikler oluyor. Arınç nerde şimdi? En azından bir başbakanlık bekliyordu, o da olmadı. Olamayınca siyasi hırs belli bir yaştan sonra böyle yapıyor insanı. Ama söylediklerinin doğruluğu var. Eksik konuştuğunu söylüyorum. Madem bir iş yapacaksın tam yap. Siyasi hayatının sonunda ülkeye bir katkı vermek istiyorsun, çık tüm gerçekleri açıkla" dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Öztunç'tan, Bülent Arınç'a: Çık Her Şeyi Anlat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement