CHP, Asansör Faciasını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP, Asansör Faciasını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP, Asansör Faciasını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanırıkulu, İstanbul Şişli'de inşaatta meydana gelen asansör faciasını TBMM gündemine taşıdı.

08.09.2014 10:24  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. İstanbul Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan ve asansörünün zemine çakılması sonucu 6 Eylül günü akşam saatlerinde yaşanan facia sonucu ilk belirlemelere göre 10 işçinin hayatını kaybettiğini kaydeden Tanrıkulu, rezidans inşaatının hangi şirkete ait olduğunu sordu.

Tanrıkulu şu sorulara yanıt aradı:

"2010 yılından itibaren facianın yaşandığı inşaat projesi için hangi Mahkemeler tarafından hangi gerekçelerle yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir?

Yetkili Mahkemeler tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen inşaata neden devam edilmiştir? Hangi yetkililer Mahkeme kararlarına rağmen inşaata devam edilmesi yönündeki hukuksuzluğu desteklemiş ve onaylamışlardır?

İnşaat projesini yapan şirketin sahibinin sizden önceki Başbakanın İmam Hatip Lisesi'nden okul arkadaşı olduğu iddiası doğru mudur?

İnşaatta çalışan işçilerin asansörlerde elektrik kaçağı olduğunu projenin iş güvenliğinden sorumlu şirkete bildirmelerine rağmen iş güvenlik uzmanlarının, işçilerin şikayetlerine "Bir şey olmaz, çalışmaya devam edin" diyerek kayıtsız kaldıkları iddiası doğru mudur?

Asansör faciasının yaşandığı projenin iş güvenliğinden sorumlu şirketin, aynı zamanda Soma'da 301 madencimizin yaşamlarını kaybettikleri maden ocağının da sahibi olan şirketin İstanbul'da inşa ettiği Spine Tower projesinin de iş güvenliğini üstlenen şirket olduğu iddiası doğru mudur?

Facianın yaşandığı inşaatta 2013 yılından itibaren çalışırken yaşamını kaybeden ve yaralanan işçilerin sayıları nedir?

10 Nisan 2014 tarihinde inşaatta çalışan 19 yaşındaki Erdoğan Polat'ın ölümüyle ilgili olarak başlatılan soruşturmanın akıbeti nedir?

15 Mayıs 2014 tarihinde Tabipler Odası tarafından yapılan ve inşaatta çalışan çok sayıda işçinin güvenli olmayan çalışma koşullarından ötürü yaşamlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği yönündeki uyarıları neden dikkate alınmamıştır?

Facianın yaşandığı inşaatta çalışan işçilerin, 2013 yılından itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yaptıkları çalışma koşulları ile ilgili olarak şikayet ve ihbarların sayısı nedir?

İnşaat projesinde kayıt dışı sigortasız olarak çalıştırılan işçilerin sayısı nedir?

Şirketin yönetiminde AKP'li eski Bakan ve Belediye Başkanlarının yer aldıkları iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu AKP'li eski Bakan ve Belediye Başkanları kimlerdir?

İnşaat projesinde bazı AKP'li siyasetçilerin rezidans satın aldıkları iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa, inşaat projesinden rezidans satın alan AKP'li siyasetçiler kimlerdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Asansör Faciasını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement