Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Niğde'de Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Niğde'de Açıklaması

"Atının nalını, çivisini yapamayan Türkiye'den, bugün gemi, helikopter ihraç eden, tank yapan ve kendi silahının yüzde 70'ini yapma durumunda olan bir Türkiye var" "2023 2024 yıllarında inşallah katı ve sıvı atık noktasında sıfır problemli bir ülke olmayı hedefliyoruz" "Nüfus ve coğrafik yapı ele alındığında dünyanın 10 büyük devletinden birisiyiz.

23.04.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Atının nalını, çivisini yapamayan Türkiye'den, bugün gemi, helikopter ihraç eden, tank yapan ve kendi silahının yüzde 70'ini yapma durumunda olan bir Türkiye var" dedi.

Bakan Güllüce, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaptığı konuşmada, çocukların hazırladığı gösterileri izlerken büyük keyif aldığını belirtti.

Mühendis kökenli olduğunu ancak tarihi de bildiğini ifade eden Güllüce, şöyle konuştu:

"23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Anadolu'da, Türkiye'de 'ezanlar susmasın' diye temeller atıldı. Yoksulluk içinde, işgal altında bir Türkiye vardı. Bugün neredeyiz? Hepimizin aradaki farkı görmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o günkü gazilerimizi, şehitlerimizi, hizmet sunan devlet adamlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Geçlerimiz, hangi bilim dalında okurlarsa okusunlar, geçmişimizi öğrenseler iyi olur. Çok çok iyi bilmeleri lazım. Atının nalını, çivisini yapamayan Türkiye'den, bugün gemi, helikopter ihraç eden, tank yapan ve kendi silahının yüzde 70'ini yapma durumunda olan bir Türkiye var. Bunlar hep o gün emeği geçenlerin gayretleri sonucu olmuş."

Dünyada çocuklara bayram armağan edilen tek ülkenin Türkiye olduğunu anımsatan Güllüce, bunun gururunu yaşadıklarını, 76 milyon nüfuslu dev bir ülkenin yüzde 60'nın genç olduğunu kaydetti.

Anadolu platosunun dünyanın kilit noktasında olduğunu, Türkiye'nin Afrika'nın ve Avrupa'nın göbeğinde anahtar bir ülke olduğunu anlatan Güllüce, 16 devlet kurmuş bir milletin çocukları olarak gençlerin geleceğe umutla ve gururla bakması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin geleceğinin çok iyi noktaya doğru gittiğini bildiren Güllüce, "Nüfus ve coğrafik yapı ele alındığında dünyanın 10 büyük devletinden birisiyiz. Ekonomide de ilk 10'a girersek bileğimizi bükecek kimse olmaz. Gençleri bu ideallerle yetiştirin" ifadesini kullandı.

"Köylerde çöp toplama projesi"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile bakanlığının "Niğde köylerde çöp toplama projesi"ni birlikte kutlayarak iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını vurgulayan Güllüce, şöyle devam etti:

"Burada herkes için iki türlü neşe oldu. Türkiye'de bir ilk. Belki büyük bir maliyet olarak düşünülmeyebilir ama misyonu itibariyle çok büyük bir proje olarak kabul ediyorum. 2023-2024 yıllarında inşallah katı ve sıvı atık noktasında sıfır problemli bir ülke olmayı hedefliyoruz. İller Bankamızın Niğde'de 100 milyon liraya yakın yatırımları var. Türkiye genelinde büyük bir seferberlik etmişiz. İçme suyu, arıtma ve kanalizasyon gibi projelerde hamlelerimiz var."

Bakan Güllüce, konuşmasının ardından proje kapsamında iki çop toplama aracının kullanıma girmesi için kurdele kesti. Törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törenin ardından Vali Kılıç'ı ziyaret eden Bakan Güllüce, ilçelerin itfaiye aracı sorununun çözülmesi için bakanlıktan katkı yapılacağını söyledi. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Niğde'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement