Çanakkale Destanı", Engelliler İçin Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Destanı", Engelliler İçin Sahnelendi

Abdulkadir Katra'nın yazıp yönettiği "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyunu, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli için sahnelendi.

13.10.2014 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdulkadir Katra'nın yazıp yönettiği "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyunu, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli için sahnelendi.

Abdulkadir Katra, Odunpazarı Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, "Çanakkale Destanı" eserinin alanında "ilk" olduğunu savundu.

Eseri, 1915'e damgasını vuran, destanı yazan ve Türk tarihine kahramanlar hediye eden Çanakkale Şehitlere ithaf ettiğini belirten Katra, şöyle konuştu:

"Oyunun yazılış amacı, Çanakkale Savaşı'nın nasıl gerçekleştiğini anlatmak, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Seyit onbaşının, yeni gelinlerin, 15 yaşındaki evlatların, kınalı kuzuların, kahraman kadınlarımızın zafer için verdiği mücadeleyi göz önüne sermek ve Çanakkale Şehitlerimizin hatırlanmasını sağlamaktır. Gerçekten de Çanakkale'de gönül telimizi titreten olaylar yaşanmıştır. Ben de insanın yüreğini derinden etkileyen bu olaylardan hareketle tiyatro eserimi kaleme aldım."

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal da "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamındaki etkinliklerde kendilerini yalnız bırakmayan Eskişehir halkına teşekkür etti.

Oyunun sonunda Eskişehir Vali Vekili Rıza Dalan, Abdulkadir Katra'ya çiçek verdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale Destanı', Engelliler İçin Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement