Çanakkale'de 'Barış Plajı'na Törenle 'Mavi Bayrak Dikildi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 'Barış Plajı'na Törenle 'Mavi Bayrak Dikildi

Çanakkale\'de \'Barış Plajı\'na Törenle \'Mavi Bayrak Dikildi

Çanakkale'de belediyenin yeniden düzenlediği Yeni Kordon'daki Barış Plajı'na Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen 'mavi bayrak' düzenlenen göndere direğe çekildi.

28.07.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de belediyenin yeniden düzenlediği Yeni Kordon'daki Barış Plajı'na Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen 'mavi bayrak' düzenlenen göndere direğe çekildi.

Çanakkale Belediyesi, Yeni Kordon'da oluşturulan Barış Plajı'na uluslararası çevre ödülü olan 'mavi bayrak' almak için bir yıl önce başvuru yaptı. Bu arada mavi bayrak kriterlerine uymak için ilk adım da 19 Mart 2014 tarihinde atılıp, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi devreye sokuldu. Bir yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilen Çanakkale Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, geçen 7 Temmuz'da belediye tarafından devralınarak işletilmeye devam edildi. Belediyenin başvurusunu inceleyen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, atıksu artıma tesisi, deniz suyunun analizi, çevre temizliği ve çevre bilincinin oluşması kriterlerini dikkate alarak, Barış Plajı'na mavi bayrak verilmesine karar verdi.

Bugün, Yeni Kordon'da CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediyesi Çevre Mühendisi İrem Bengüsu Erol, Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Çanakkale Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle mavi bayrak teslim alındı.

'BİR YILLIĞINA VERİLİYOR'

Törende Çanakkale Belediyesi Çevre Mühendisi İrem Bengüsu Erol ile Kuzey Ege İller Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş mavi bayrak ve kriterleri hakkında bilgi verdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada mavi bayrağın bir yıllığına verildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bir yıl sonra bir daha denetleniyoruz. Eğer denetimden geçemezsek bayrak aşağıya iner. Bu bizim için ayıp olur. Biz bu bayrağı sürdürülebilir biçimde hep beraber yukarıda tutmalıyız. Çevremizi bilinçli bir biçimde koruyacağız. Bu noktada çok dikkatli olmak zorundayız. Özellikle bu sahilde oturan vatandaşlarımıza büyük iş düşüyor. Bu sahil burada oturanlara emanettir. Belediye her daim buraları kontrol edemez. Bu sahilde oturan vatandaşlarımız keyfini sürerken, aynı zamanda sorumluluğu da üstlenmelidir."

Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından mavi bayrak törenle Barış Plajı'nda direğe çekildi. Tören sonunda Başkan Gökhan çocuklar ve davetlilerle mavi bayrak tabelası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 'Barış Plajı'na Törenle 'Mavi Bayrak Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement