Büyükelçi Moore; "Uluslararası Toplumların Türkiye'ye Teşekkür Etmesi Lazım" - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Moore; "Uluslararası Toplumların Türkiye'ye Teşekkür Etmesi Lazım"

Büyükelçi Moore; "Uluslararası Toplumların Türkiye\'ye Teşekkür Etmesi Lazım"

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Peter Moore, bir dizi ziyaretler için geldiği Eskişehir’de Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

25.03.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Peter Moore, bir dizi ziyaretler için geldiği Eskişehir'de Vali Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Tuna, Eskişehir'in medeniyet yönünden önümüzdeki zamanlarda daha çok yol kat edeceğini söyledi. Tuna, "Kendisi Türkçeyi oldukça iyi bir seviyede öğrenmiş. Ama İngilizce de bir dünya dili zaten, artık bütün dünyadaki insanlar İngilizceyi ana dili gibi konuşuyor. Kendisinin Türkçe olarak hitap etmesi bizim için bir incelik, o yüzden teşekkür ediyorum. Eskişehir'i kendilerine anlatacağız, kendileri de biraz bilgi sahibidirler. Eskişehir'in özellikle ulaşım yolları üzerinde ana kavşaklardan biri olması, doğu ile batıyı birbirine bağlayan önemli bir konumdadır. Medeniyetlerin kesiştiği noktada yer alması tabi ki bu tarihsel sahip olduğu avantajı ile önümüzdeki dönemde de değişik alanlarda, özellikle sanayide, ulaşımda, eğitimde, kültür ve turizmde birçok alanda sahip olduğu potansiyeli bundan sonra daha iyi değerlendirme potansiyeli ileri noktalara taşıyacaktır. Zaten bunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

"ULUSLARARASI TOPLUMLARIN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETMESİ LAZIM"

Suriye sorununa dikkat çeken İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Peter Moore, Türkiye'nin zor bir konumda olduğuna dikkat çekti. Moore, "Türkiye çok zor bir bölgede bulunuyor. Bu bölgede Türkiye çok istikrarlı rol oynuyor. Ama tabi ki bizim için çok önemli bir müttefiktir. Biz ikimiz NATO üyesiyiz ve beraber bu zor sorunlarla ilgileniyoruz. Fakat kesinlikle bu Suriye mültecileri konusunda bir şey söylemek istiyorum. Çünkü Türkiye bu trajedinin sorununu inanılmaz cömert bir şekilde karşıladı. Bunun için herkes özellikle uluslararası toplumların Türkiye'ye teşekkür etmesi lazım. Türkiye inanılmaz bir şekilde bu yükün altına girdi" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Moore; 'Uluslararası Toplumların Türkiye'ye Teşekkür Etmesi Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement