Bursa'da Olaylı Kongre - Son Dakika
Spor

Bursa'da Olaylı Kongre

Bursa\'da Olaylı Kongre

Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresinde, başkan adayları üyelere projelerini anlattı.

20.01.2016 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Kulübü'nün olağanüstü kongresinde, başkan adayları üyelere projelerini anlattı.

TOFAŞ Nilüfer Spor Salonu'nda gerçekleşen genel kurulda başkan adayları, çekilen kuraya göre konuşma yaptı. Kuraya göre ilk söz alan isim Burhan Vatan oldu. Vatan konuşmasında, seçilmeleri halinde ilk icraatlarının mevcut tüzüğü değiştirmek olacağını söyledi.

Futbol takımının teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile görüştüğünü ve fikirlerinin yüzde 80 oranında örtüştüğünü vurgulayan Vatan, göreve gelmeleri durumunda başarılı teknik adamla uzun süreli bir sözleşme yapmayı planladıklarını kaydetti.

Vatan, kulübe centilmenlik için verilecek para ödülünü kazanmaları durumunda taraftarlara harcayacaklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Bursaspor'da başarı çıtası şampiyonluktur. Stat isim hakkı ve forma reklamı konusunda 3-4 büyük firma ile görüşüyoruz. Ben de 'Timsah Atatürk Stadı' olsun istiyorum. Gönlümden geçen o. Beni belediye veya başka bir şey etkilemez. Kimsenin önünde eğilmem. Büyükşehir belediye başkanı kulüpten elini çekmelidir. Bu ayıplar, ömür boyu karşınıza çıkacaktır."

Konuşmasında diğer aday Ali Ay'a da gönderme yapan Vatan, "Batalla'yı ben satmadım. Ali

Ay'ın içinde bulunduğu yönetim sattı" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından yerine doğru giden Vatan'a Ali Ay'ın destekçilerinin bulunduğu bölümden sataşmalar olunca ortam birden gerginleşti. Kısa süreli arbede, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle önlendi.

"Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya geldik"

Konuşmasının başında Burhan Vatan'ın iddialarına cevap veren Ali Ay, kimseden icazet almadığını, icazet makamı olarak Bursaspor Kulübü'nün kongre üyeleri ve taraftarlarını gördüklerini bildirdi.

"Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya geldik" diyen Ay, camiada kimsenin birbirine güveni kalmadığını savunarak, şöyle devam etti:

"Borç almış yürümüş, camiada kimsenin birbirine güveni kalmamış. Taraftarın, hocasının, futbolcusunun güvendiği başkan olmak istiyorum. Borcun 270 milyon lira ve 4 yıllık olduğu söyleniyor. 6. aya kadar ödenecek para 110 milyon lira. Bursaspor'un bir daha bu hale düşmesini istemiyorum. Allah korusun bundan sonra Ankaragücü, Sakarya, Kocaeli olursunuz. 4-5 aydır futbolcular para alamıyor. Sonra biz onlardan performans istiyoruz. Şeffaf ve açık olacağız. 1 kuruş bizim namusumuz, şerefimizdir."

"Mevcut düzenden memnun olmadığım için aday oldum"

Burhan Ilgın da diğer adaylardan farklı olduğunu düşündüğü için aday olmaya karar verdiğini kaydetti.

Seçilmeleri halinde altyapıya önem vereceklerini dile getiren Ilgın, "Mevcut düzenden memnun olmadığım için aday oldum. Biz kulübün altyapısından gelen gençlere sahip çıkacağız. Biz yabancılaşan değil, kendi altyapısına önem veren bir Bursaspor istiyoruz. Borçsuz bir Bursaspor vaat ediyoruz" diye konuştu.

Başkan adaylarının konuşmasının ardından seçime geçildi.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Bursa'da Olaylı Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement