Burdur'da İşe Müracaat Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Burdur'da İşe Müracaat Kuyruğu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Burdur'a ayrılan bin kişilik işçi kontenjanı için başvurular başladı.

16.09.2014 12:45  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) binasındaki İŞKUR İl Müdürlüğüne iş başvurusu için gelen yüzlerce vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların müdürlük binasınının yanı sıra internet üzerinden de müracaatlarını yapabileceklerini söyledi.

Bu yıl 275'i İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 96'sı İl Özel İdaresine, 78'i Müftülüke olmak üzere diğer alanlarda katıldığında bin kişilik işçi alımı yapılacağını anlatan Deveci, şöyle konuştu:

"Müdürlüğümüze ve internet sitemize 21 Eylül Pazar günü saat 24.00'e kadar yapılan müracaatların listesini alarak notere vereceğiz. Noter, kura ile TYP'de çalışacakları tespit edecek. Bize şimdiye kadar daha çok köylüler ve ev hanımları başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğündeki kontenjanlar da bayanlara ayrıldı. Birçoğu ilk kez sigortalı çalışacak. Başvuruda bulunanlar ihtiyaç sahibi kimseler."

Deveci, geçmiş dönemlerde TYP aracılığıyla işe alınanların çalışmalarından memnun kalındığını kaydetti.

İş başvurusu için kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Hacer Mete, çalışacak bölüm seçmediğini, herhangi bir işe girebilmesinin kendisi için yeterli olacağını dile getirdi.

Yeşilova ilçesine bağlı Büyük Yaka köyünden iş başvurusu için gelen Abidin Demir de daha önce mermer ocağında çalıştığını, ocağın kapanması üzerine işsiz kaldığını anlattı.

Burdur\'da İşe Müracaat Kuyruğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da İşe Müracaat Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement