Bu Çarşıda Bayan Egemenliği Var - Son Dakika
Güncel

Bu Çarşıda Bayan Egemenliği Var

Bu Çarşıda Bayan Egemenliği Var

Eskişehir’de tarihi Odunpazarı evlerinin yanında faaliyet gösteren Kırkambar Çarşısında, çalışanlar arasında sadece bir erkek bulunuyor.

13.05.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de tarihi Odunpazarı evlerinin yanında faaliyet gösteren Kırkambar Çarşısında, çalışanlar arasında sadece bir erkek bulunuyor.

Çarşıdaki dükkanlarda, ciböreğin yanı sıra lületaşı ve hediyelik eşyalar satılıyor. Lületaşı işleyip satan Tekin Gök'ün tek erkek olarak bulunduğu çarşıda, geri kalan dükkanlarda çalışanların tamamı bayanlardan oluşuyor. Toplam'da 10 bayanın çalıştığı çarşıda, adeta bayan egemenliği bulunuyor. Bayanların çarşıya artı yönde çok şeyler kattığını anlatan Tekin Gök, "Genel olarak bayanlara uyum sağlamaya başladım. Bayanların daha tertipli ve düzenli çalıştığını düşünüyorum" dedi.

"DEDİKODU YAPMANIN TAM YERİ"

Çarşıda hediyelik eşya imalatını ve satışını yapan Neriman Aktaş ise, kadınların olduğunu yerde çok fazla düzenin olmadığını söyledi. Çarşıda erkeklerin de dükkan açmalarını istediğini söyleyen Aktaş, "Tek bir erkeğin olması bile çarşıda yoğunluğu attırıyor. Erkeklerin çevresi biraz daha fazla. Çarşıya daha fazla hareket gelir diye düşünüyorum. Bayanların dedikodu yapmaları için güzel bir mekan. Tam yeri diyebilirim. Dedikodu yapmak benim işlerime olumsuz olarak yansımıyor. Fazla dedikodu yaptığımı düşünmüyorum" ifadelerine yer verdi.

"BAYANLARIN OLDUĞU YERDE EKSİ YÖN GÖREMİYORUM"

Çiğ börek işletmecisi Serpil Aylanşık de yanında iki bayan çalıştırdığını aktardı. Bayanların çalışarak ekonomik özgürlüklerini kazandığını açıklayan Aylanşık, "Bayanlar çalışarak erkeklerin egemenliğinin altında olmuyor. Herkes kendi gelirini kendisi kazanıyor. Bayanların olduğu yerde ben eksi bir yön göremiyorum. Her zaman düzen, güç ve birliktelik oluyor. Çarşımızda çalışmak üzere bayanların gelmesi daha güzel olur. İki tane boş dükkanımız var çarşıda, o dükkanlara da iki tane kadın girişimci istiyorum. Bayanların ekonomik özgürlüğünün olmasını destekliyorum. Burada bayanların arasındaki dayanışma çok güzel. Çarşı olarak bu dayanışma bizi bir adım daha öne çıkarıyor" açıklamasında bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Çarşıda Bayan Egemenliği Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement