Bozok Üniversitesi Rektörü: Toplu Tecavüz Olayı Yalandır - Son Dakika
Güncel

Bozok Üniversitesi Rektörü: Toplu Tecavüz Olayı Yalandır

Bozok Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Uçar, "Sosyal medyada yayılan bir kız öğrenciye 4 erkek tarafından tecavüz edildiği haberleri tamamen asılsızdır." dedi.

12.11.2014 18:28  Güncelleme: 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, sosyal paylaşım sitelerinde yayılan "Üniversitenin merkez yerleşkesinde bir kız öğrenciye 4 erkek tarafından tecavüz edildiği" iddialarının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

"ASILSIZ HABERLER"

Uçar, Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile birlikte Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde asılsız haberlerin dolaştığını söyledi.

"YÜRÜYÜŞ VE EYLEM PLANI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK"

Sosyal paylaşım sitelerinde yayılan asılsız haberlerin öğrencilerin huzurunu kaçırdığını ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

"Özellikle sosyal paylaşım siteleri kullanılmak suretiyle Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinde sözde 'üniversite öğrencisi bir bayana dört kişi tarafından tecavüz edildiği, bu olaydan dolayı mağdur bayanın hayati tehlike şüphesiyle hastanede yattığı, öğrencilerin üniversitede hayatlarından endişe duyduklarına' ilişkin paylaşımların yapıldığını tespit ettik. Tedbir alınması ve bununla ilgili üniversite yönetimini duyarlı hale getirmek için 12 Kasım'da üniversite kampüsünde basın açıklaması, yürüyüş tarzı eylemlerin planlandığı bilgisine ulaştık. Konu ile ilgili yurtlarda kalan kız öğrencilerimizi bilgilendirmek için dün akşam 23.30 civarında kız yurdunu ziyaret ettik."

"MÜRACAAT VE İŞLEM YOK"

Üniversitedeki öğrencilerin kendilerine ailelerin emaneti olduğunu anlatan Uçar, "Sosyal medyada yayılan bir kız öğrenciye tecavüz edildiği iddiaları tamamen asılsızdır. Emniyet ve savcılık kayıtlarında herhangi bir müracaat ve işlem olmadığını öğrencilere aktardık. Öğrencilerimizin huzur içerisinde eğitim görmeleri bizim en öncelikli görevimizdir" dedi.

"YALAN VE UYDURMA"

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ise kendilerine, savcılığa intikal eden herhangi bir bir tecavüz olayının olmadığını belirterek, "Bu tamamen yalan ve uydurma bir haberdir. İnşaat işçilerinin üniversite içerisindeki tacizi ile ilgili kesinlikle hiçbir müracaat yok. Bazı kötü niyetli, üniversitenin eğitim ve huzur ortamını bozmak isteyen öğrencilerin çalışmaları olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü: Toplu Tecavüz Olayı Yalandır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bozok Üniversitesi Rektörü: Toplu Tecavüz Olayı Yalandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Deli: Kimbilir. . 3 1 Yanıtla

Advertisement