Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Cesetleri Yürekleri Dağladı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Cesetleri Yürekleri Dağladı

Bodrum\'da Kıyıya Vuran Çocuk Cesetleri Yürekleri Dağladı

Bodrum'dan, Yunanistan'a giden iki kaçak botu batarken, 3 ve 5 yaşındaki iki kardeşin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler, gözyaşlarını tutamadı.

02.09.2015 17:26  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için iki saat arayla denize açılan kaçakların içinde bulunduğu iki ayrı lastik bot battı. 3 yaşındaki Aylan ve 5 yaşındaki Galip kardeşlerin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler, gözyaşlarını tutamadı.

8 KAÇAK HAYATINI KAYBETTİ

Akyarlar Mahallesi Aspat Mevkii'nden Yunanistan'ın İstanköy Adası (Kos Adası) yasa dışı yollarla geçmeyle çalışan Suriye uyruklu 16 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı. Suya düşen kaçaklardan sekizi boğularak yaşamını yitirdi. Bölgede devriye görevini yürüten sahil güvenlik ekiplerinin fark ettiği kaçaklar, kurtarıldı.

SUDAKİ CESETLERİN TOPLANMASINI İZLEDİLER

İki kaçağın kayıp olduğunun öğrenilmesi üzerine; Sahil Güvenlik ekipleri bir helikopter, bir uçak ve beş bot ile bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Bu sırada iki metrelik botla denize açılan dokuz Pakistan uyruklu kaçak, ekiplerin uyarıları üzerine geri döndü. Karaya çıkan kaçaklar, sudaki cesetlerin toplanmasını izledi.

İKİNCİ FACİADA 3 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

İlk olayın şoku atlatılmadan Bodrum'dan ikinci facianın haberi geldi. Yine İstanköy'e gitmek üzere lastik botla yola çıkan bu kez içinde Suriye uyruklu altı kişinin bulunduğu lastik bot battı. Bu olayda; yaşları 3-8 arasında değişen üçü çocuk ve biri kadın olmak üzere dört kişi yaşamını yitirdi.

MİNİK BEDENLER KARAYA VURDU

Ölenlerin cesedi, saat 06.00'da, Ali Hoca Burnu Plajı'ndan karaya vurdu. Çocukların üstlerinde de can yeleği olmadığı görüldü. Karaya vuran çocukların minik bedenlerini su sporları işletmecileri bularak jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, inceleme yaptı.

GÖRENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Minik bedenlerin kıyıda öylece hareketsiz yattığını görenler dram karşısında gözyaşlarını tutamadı. Ölenlerin cesetleri, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKİ KİŞİ YARI BAYGIN HALDE KARAYA ÇIKTI

Sağ kurtulan iki kişi ise yarı baygın halde Ali Hoca Burnu'ndan karaya vurdu. Yine su işletmecileri tarafından bulunan yarı baygın kaçaklar, ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

TALİHSİZ ÇOCUKLARIN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Ölenleri teşhis etmek için Bodrum Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları olayda kardeş olan iki çocuğun 3 yaşındaki Aylan Kurdi ile 5 yaşındaki Galip Kurdi olduğunu belirledi. Morg önünde gözyaşları sel oldu. Gözyaşı döken çocukların yakınları, sinir krizi geçirdi.

"GECE SAATLERİNDE HAREKETLİLİK BAŞLIYOR"

Kaçakların bölgeyi kullandıklarını belirten Su sporları görevlisi Kaan Cingisiz, "Tesisin yan tarafındaki dere yatağının içinde gece saatlerinden itibaren hareketlilik başlıyor. Botlarını burada şişiriyorlar ve hızlı bir şekilde denize taşıyarak kısa bir sürede de denize açılıp, gidiyorlar. Elimizden bir şey gelmiyor. Bazılarını uyarıyoruz ama bazıları dinlemeden yollarına devam ediyorlar. Büyük ihtimalle bu botlar arızalı veya patlak olabilir, çünkü hava çok düzgün ve fırtına rüzgar yoktu" dedi.

Öte yandan; Sahil Güvenlik ekipleri; gece boyunca İstanköy'e geçmek isteyen 100'ü aşkın kaçağın kurtarıldığını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Kıyıya Vuran Çocuk Cesetleri Yürekleri Dağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (171)

  • TÜRKÜM: HANI BALINA ÖLÜNCE SAHILE KOŞAN INSAN MUSFETTELERI INSAN ÇOCUK ÖLMUŞ NERDESINIZZZZZZZ 31 98 Yanıtla
  • siirtli arapoglu: Allah İsrail ve abd nin belasını versin. Kafirler..Rabbim er geç hesabın i sorar.. 36 51 Yanıtla
  • VAN: Bu tür olaylara sebep olanların ALLAH belasını versin 76 0 Yanıtla
  • MALATYA 44: O minicik bedenini denizmi yuttu kurban olurum seni yaradana. Senin o yatisni asla unutmayacam.SEN GÖR YARABIM.SEBEP OLANLAR UTANSIN. 10 64 Yanıtla
  • Cizira bota: Insanligin kiyiya vurdugu bir cografyada ,bu kaosa sebep olanlarin Allah bin belasini versin, 66 0 Yanıtla
  • orak&çekiç: küçücük minicik cesedi kıyıya vuran çocuğun aziz hatırası için yorum yapmayacağım .insanmıyız diye düşünüyorum şimdi 2 62 Yanıtla
  • Sivridil: Suriyeyi bilerek karistiran turkiye yoneticileri bu ölen bebeklerin sorumlusudur 34 27 Yanıtla
  • yunus: insanligin yok oldugu gun....yaziklar olsun insanligimiza 10 47 Yanıtla
  • USTA: onlar şimdi cennetteler inşallah. 13 38 Yanıtla
  • ERBAA: YASIM 45 YEMİN OLSUN,HAYATIMDA GORDUGUM EN İYİ PARTİ ...AKP ..DİR..ÇÜNKÜ 80 YILDA YAPİLMİYANLARİ 10 YILDA YAPTI.. NELER YAPTI NELER ,SAYMAKLA BİTMEZ...SOL PARTİLERİN DİKİLİ BİR AĞACI BİLE YOK... SOLDAN UZAK DUR VATANDAŞ... SOL UĞURSUZDUR,CENABETDİR,BEYNAMAZDİR,HAİNDİR,SARAPCİDİR,ESRARCİDİR..İSLAM DÜŞMANIDIR.... HAİN SEVİCİDİR... 14 35 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement