Bıttım Sabunu Hakkında Önemli Bilgiler - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Bıttım Sabunu Hakkında Önemli Bilgiler

Bıttım ürünü, Doğu Anadolu mevkinde yetişen bir meyve türüdür. Bıttım sabununu ele alırsak yabani bir fıstıktır, genel olarak halk tarafından bıttım olarak bilinir ve menengiç yağından yapılıp elde edilmektedir. Bıttım meyvesi Siirt fındığın aşılanmamış türüdür. Ayrıca bu Siirt'e ait özgün bir sabundur.

24.02.2017 15:46  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Peki nedir bu Bıttım Sabunun faydaları?

Duş aldığınız sırada Bıttım Sabununu bolca köpürtün ve bu köpüğü saç diplerinize uygulayın. Ayrıca unutmayınız ki Bıttım Sabununu kullanırken yanında kimyasal ürün kullanmamaya özen gösterin. düzenli kullandığınız takdir de faydalarını sizde göreceksiniz. Bir gün Bıttım Sabunu kullanıp ertesi sabah, yada akşamı şampuan kullanmayınız. Özellikle gençler için sık yapılan alışkanlık olarak saçlarınızı her gün yıkamayınız. Bıttım Sabunuyla saçlarınızı yıkadıktan sonra saçlarınızı 2 gün yıkamamaya çalışın, nedeni ise saçlarınız doğal olarak Bıttım Sabununun yağıyla beslenir. Ancak özel bir durumdan dolayı saçlarınızı her gün yıkamak zorunda iseniz, saçlarınızı düzenli olarakta Bıttım Sabunuyla da yıkayabilirsiniz.

Bıttım Sabununu düzenli olarak kullanırsanız eğer, saçlarınızın dökülmesinide 100 de 100 olarak durdurabilirsiniz, şayet Bıttım Sabunu kullanarak eski saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Düzenli kullanılan Bıttım Sabunu saçlarınızı kurtaramadığınız kepeklerden tamamen ortadan kaybeder ve yok eder!

Yaşınız gelmiş yada geçiyor olabilir, yaşınızdan dolayı artık eski, genç yaşlarınızda ki saç renklerinize sahip olamayabilirsiniz. Fakat bununda çözümü tabi ki Bıttım Sabununda, düzenli olarak kullandığınız da Bıttım Sabunu ile saçlarınızın doğal ve eski rengini 6 veya 7 ay içine tekrar kazanabilirsiniz. Ayrıca saçınız da bulunan çeşitli bakterileri Bıttım Sabunu ile doğal olarak yok edebilme imkanınız mevcut kullandığınızda.

Bıttım Sabun saç köklerinizi ve ana saç temellerinizi doğal yönden besleyerek oldukça yumuşak kıvama getirir. Bıttım Sabunun antiseptik özelliği ile bir çok deri hastalıklarına karşı korunursunuz ve olası deri hastalıklarına karşı şifa göstermektedir.

Bıttım Sabunu ergenlik döneminde çıkan her gencin sorunu olan sivilcelere de bire birdir. Ayrıca Bıttım Sabunu egzamaya, mantara ve tahrişe, yaraya oldukça şifalıdır. Kullanımına da çok sık rastlanmaktadır. Unutmayın ki faydaları bunlarla sınırlı değildir, gözeneklerinizi de Bıttım Sabunu açıyor.

Bıttım Sabunu tamamen doğal ve organik olduğu için hiç bir yan etki göstermez, çünkü Bıttım Sabununun içinde hiç bir kimyasal bulunmaz ve yüzde yüz doğal bir sabundur.

Saçlarınıza canlılık verir ve saçlarınız hep parıldar, ayrıca saçlarınızın kurumasından yana bir şikayetiniz var ise bu Bıttım Sabunu tam dize göre, kuru saçlarınızı da nemlendirmektedir.

Bıttım sabununun yapılışı şayet merak ediyorsanız, Bıttım Sabunu Siirt'te Bıttım ağaçlarından özel olarak yetiştirilmektedir. Bu yüzden hammaddesi ise Siirt'tedir. Yabani hali ise ufak taneli fındık görünümlüdür, menengiç meyvesinden üretilmektedir, doğal olarak.

Bu Bıttım Sabununun yetiştiği ay ve üretim zamanı ise ya Eylül ayının başıdır, ya da Eylül ayının sonudur. Bu Eylül ayından sonra ise bağdan ve bahçelerden toplandıktan sonra gerekli işlemlerden geçirilerek, kullanılmaya hazır hale getirilmektedir. Bu işlemler de öncelikle Bıttımlar toplanır, toplandıktan sonra çürük, ezilmiş vs. gibi meyveleri ayırırlar, bunlar işlemler de kullanılmaz. Tane tane ayıklandıktan sonra ise Bıttımlar özel olarak özenle yıkanır ve tertemiz hijyenik duruma gelirler, yıkandıktan sonra Bıttımlar kurumaya bırakılır, Bıttımlar 5-11 gün arası kuruması için beklenir, kuruyan Bıttımları değirmende öğütürler, öğütülen Bıttımları ise üreticiler, orta sıcaklıkta yani tabiri caiziyle ılık suyla yoğurmaya başlarlar.

Bıttımlar yoğurulmaya başlandığın da bu yoğurma işlemi yaklaşık 2 saat sürüyor, 2 saat yoğurmanın ardından bıttımlardan çıkan özel yağı, üreticiler ayırıp başka bir saklama kabına ayırıyor. Bıttımları bir gün süreyle daha sıcak ortam da bırakarak yağın tamamen süzülmesi beklenir.

Yaklaşık 11-17 saat pişirme süresinin ardından kazanda sabun reaksiyonun bitmesi gözetlenir, ayrıca karıştırarak bu reaksiyon daha da hızlandırılabilir ve pişme süresi minimum seviyeye de indirilebilir.

Sıcak sabun kazandan çıkartılıp, sıvı hali ile kalıplara yerleştirilir, kalıplara yerleştirilen Bıttım Sabunu 3 gün beklenir, ve 3 günün sonunda sabunu kullanabilirsiniz.

Kalıplardan çıkartılan bıttım Sabunu orantılı şekilde kesilir ve kullanıma sunulur.oldukça şifalıdır ve yararlıdır. Halk tarafından isim olarak çok bilinmesede, görsel olarak çok kişi bilmektedir, ve kullanmaktadır.

İnsan vücudun da çok büyük bir temizlik ihtiyacını giderir, ve doğal olarak yararını vücudunuza göstermektedir, Bıttım Sabunu ayrıca vücudunuz da mantar oluşumunu da engellemektedir. Hoş kokusu ile de sanki parfüm kullanmışsınız gibi doğal bir koku verir, karşı cinsleriniz bu kokudan etkilenebilir. Bıttım Sabunu saçlarınızın daha gür, daha sağlıklı ve daha parlak olmasında size yüzde yüz yardım eder. Bıttım Sabunu bir kimyasal madde değildir ve tamamen doğal bir sabundur. Bu Bıttım Sabunu sayesinde saçlarınız daha çabuk uzayabilir, saçlarınızı kestirmişseniz veya saç uzamasında bir takım sıkıntılarınız mevcut ise Bıttım Sabunu kullanarak bu sorunların üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz, Bıttım Sabununu kullandıktan sonra saçlarınız daha hızlı ve daha parlak olarak uzayacaktır, tabi bu saç uzaması ve parlaklık için Bıttım Sabununu düzenli kullanmaya özen göstermelisiniz, bir gün Bıttım Sabunu kullanıp diğer gün kimyasal madde içeren şampuan kullanırsanız şayet, bu faydaların hiç birini göremeyebilirsiniz.

olarak ta adlandırılan bu ürün ilaç değildir ve doğal bir meyvedir, yapımı yukarda ki paragrafta detaylı olarak verilmiştir, Siirt'te kendi yöresinde yetişmektedir, ve ithal olarak yurt içi ve yurtdışında kolaylıkla bulabilirsiniz. Bıttım Sabununun yeni taze hali için Eylül ayını bekleyebilirsiniz.

Saçları kuru olan, bu durumdan şikayeti olan kişiler ise Bıttım Sabunu kullanarak bu sorundan kolaylıkla kurtulabilir, kimyasal maddeler içeren ürünler kullanmak yerine, bu uygun fiyata doğal bir Bıttım Sabunu kullanmak hem sağlığınız için hemde maddi durumunuz için oldukça yararlı bir artı olucaktır sizler için.

Kaynak;

Son Dakika Advertorial Sondakika Bıttım Sabunu Hakkında Önemli Bilgiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement