Bir'den Dokuza Hayatı Nakledin" Sergisi Bornova'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bir'den Dokuza Hayatı Nakledin" Sergisi Bornova'da Açıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün önderliğinde Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı ve Bornova'da açılan "Bir'den dokuza hayatı nakledin" sergisi 18 Kasım Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

14.11.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün önderliğinde Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı ve Bornova'da açılan "Bir'den dokuza hayatı nakledin" sergisi 18 Kasım Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Organ ve doku bağışının toplum için önemi konusunda farkındalık yaratma, toplumu duyarlı hale getirme, destekleme ve organ nakli süreci konusunda bilgilendirme amaçlanan sergi Urla'nın ardından Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı sergi salonunda 18 Kasım Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Organ naklinin tarihsel süreci, teknolojinin sağlığa katkısı ve organ naklindeki aktörler anlatıldığı sergide yapılan tek bir bağışla dokuz insanın hayata nasıl bağlandığı ve hayatın nasıl nakledildiği anlatılıyor.

Serginin açılışına katılan Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Avrupa ülkelerinde organ vericilerinin yüzde 75'inin kadavra, yüzde 25'inin ise canlı kaynaklı olduğunu ancak Türkiye'de bu durumun tam tersi olduğunu belirtti.

Kadavradan organ bağışı sayısının artırılması gerektiğini kaydeden Gündoğan, İzmir'in organ bağışında birinci sırada olduğunu sözlerine ekledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Sermin Akgün de organ ve doku bağışının bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarında kurumlararası koordinasyon ve işbirliğinin çok önemli olduğunu belirterek, bu doğrultuda son 3 yıldır yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir'den Dokuza Hayatı Nakledin' Sergisi Bornova'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement