Bir Avuç Toprak Boş Kalmasın" Projesi - Son Dakika
Güncel

Bir Avuç Toprak Boş Kalmasın" Projesi

Niğde'de, 5 bin 600 dekar arazide 60 bin badem tohumu ile 60 bin fidan toprakla buluşacak.

13.10.2014 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bir avuç toprak boş kalmasın projesi" kapsamında 60 bin badem tohumu ile 60 bin fidanın dikimine başlandı.

Niğde'nin kuraklık sınırında olması nedeniyle başlatılan proje kapsamında mera özelliğini kaybetmiş, sosyal yönden ve ormancılık desteği açısından uygun bulunan 15 belde ve köydeki 5 bin 600 dekar araziye 50 bin sedir fidanı ile 10 bin mahlep ile 60 bin badem tohumu toprakla buluşacak.

Vali Necmeddin Kılıç, Yayla Yolu köyündeki çok amaçlı tesisin bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kent genelinde yaptıkları çalışma neticesinde verim özelliğini kaybetmiş alanları tespit ettiklerini, yörenin ağaçlandırılma çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda hazırlanan "Bir avuç toprak boş kalmasın projesi" kapsamında tohum ve fidan dikimine başlandığını belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığım görüşmede şunları söylemişti; 'bana ne kadar alan tahsis edersen, ceviz, badem, kiraz ya da kestane gibi verimli orman ağacı dikeceğim, yetiştikten sonra halkımız işletsin diye bedava vereceğim' dedi. Yaptığımız çalışma sonucu orman ve işletme müdürümüzün gayretiyle 559 hektar alana 1 milyon 138 bin lira harcama yapıldı, bugün tohum dikmeye başlıyoruz. Bugünkü gayretimizin 3 ya da 5 sene sonra 500 ailede baca tüttüreceğini, fakirliği bitireceğini, o aileyi zengin edeceğini, insan zengin olursa devletin zengin olacağına kapı aralayacağını görmek lazım."

Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara ise alt yapısına geçen yıl başladıkları projeyle güzel bir çalışmaya imza attıklarını kaydetti.

Yayla Yolu, Hançerli, Fesleğen ve Koyunlu köylerindeki meradan tahsisi yapılan alanlardaki çalışmaların sonucunu almaya başladıklarını aktaran Kara, "Proje, ihale ve toprak işleme aşamasını buradaki işletme müdürlüğümüz yerine getirdi. Ekilen tohumlardan meydana gelen badem meyveleri köylülerimize gelir getirecek" dedi.

Orman varlığı bakımından Türkiye ortalamasının yüzde 27 olduğunu Niğde'de ise bu oranın yüzde 8 olduğunu vurgulayan Kara, bu oranı iki katına çıkaracaklarına söz verdiklerini dile getirdi.

Konuşmaları ardından, Yayla Yolu köyünde badem tohumu ve fidan dikimi yapıldı.

Törene Vali Kılıç'ın yanı sıra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bir Avuç Toprak Boş Kalmasın' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement