Bin Yetim Çocuğa İftar Yemeği Verildi - Son Dakika
Yerel

Bin Yetim Çocuğa İftar Yemeği Verildi

Bin Yetim Çocuğa İftar Yemeği Verildi

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ve STK’lar tarafından bin yetim çocuğa iftar yemeği verildi.

13.07.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ve STK'lar tarafından bin yetim çocuğa iftar yemeği verildi.

Özel bir mekanda, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu ve STK'lar tarafından düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin Suriyeli ve Türk olan yetim çocuk aileleriyle katıldı. Ayrıca iftar yemeğine Deniz Feneri Genel Müdürü Ali Karayılan, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriyeli ve Türk STK temsilcileri de iftar yemeğinde bir araya geldi. Kapıda oyuncaklar verilerek karşılanan Suriyeli ve Urfa'da yaşayan yetim çocuklar ardından iftar yemeği yiyecekleri salona geçti. Yemek öncesi Kuran-ı Kerim okunurken iftar yemeği sonrası Suriyeli çocuklar Arapça ilahi ve şiirler okudu. Şiirler okunurken duygularına hakim olamayanlar göz yaşlarını tutamadı. Suriyeli ve Urfalı ailelerin bir kısmına bayram öncesi maddi destekte bulunuldu. Amaçlarının Suriyeli ve yerli ailelere ramazan sıcaklığını hissettirmek istediklerini ifade eden Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Üyesi Veysel Toprak, şunları ifade etti:

"Amacımız Suriyeli ve yerli ailelere ramazan sıcaklığını hissettirmek ve kendilerini unutmayan ağabeyleri, amcaları ve mümin kardeşleri olarak onları Allah için sahiplendiğimizi göstermektir. Onlar bu vatanın garip yetimleri değil gelecekleri için devlet ve STK'lar olarak erdemli birer genç olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz."

15 Ramazan'ın İslam Dünyası Yetimler Günü olduğunu söyleyen Deniz Feneri Genel Müdürü Ali Karayılan ise, "15 Ramazan İslam Dünyası Yetimler Günü'ydü. Bu vesileyle biz Deniz Feneri Derneği olarak Türkiye'de 5 şehirde Dünya'da 17 ülkede 13 bin yetim ve yetim ailesiyle iftar ettik. Geçen haftada bu hazzı başka bir yerde yaşamıştık. Bugün de bu hazzı ve mutluluğu bize yaşatan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Gün Yüzü Derneği'ne ve Said Yardım Derneği'ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

Yetim çocuklar ise duygularını şu şekilde ifade etti:

"Bizlere ikram olarak iftar yemeği verildi. Ayrıca oyuncaklarda dağıtıldı. Bizler bu günü sabırsızlıkla bekliyorduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bin Yetim Çocuğa İftar Yemeği Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement