Ankara'daki Kazada Şoför Kusurlu Bulundu - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Kazada Şoför Kusurlu Bulundu

Başkent'teki otobüs faciasıyla ilgili çalışmalarını tamamlayan bilirkişi heyeti, hatanın şoförde olduğu ve kamera görüntülerinin de bunu desteklediği kanısına vardı.

10.10.2015 07:48  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki otobüs faciasında, Makine Mühendisleri Odası'ndan görevlendirilen 3 kişilik bilirkişi heyeti, kamera görüntüleri ve otobüs üzerinde incelemelerini tamamladı.

FACİADA HATA ŞOFÖRÜN

Heyet, aracın mekanik incelemesinde bütün aksamlarının kusursuz çalıştığını belirledi. Şoförün "Frene bastım, durduramadım" ifadesi nedeniyle otobüste defalarca uygulama yapan bilirkişiler, fren sisteminin de düzgün çalıştığını ifade etti. İlk incelemelere göre faciada hatanın şoförde olduğu, kamera görüntülerinin de bunu desteklediği savunuldu. Otobüsün ani hareket etmesi nedeniyle şoförün önünden geçen bir yolcuyu ezmemek için direksiyonu sağa kırdığı ve 10 saniye içinde durağa dalarak insanları ezdiği kaydedildi.

KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR

Soruşturmayı yürüten Ankara savcılığı, bilirkişilerin raporlarını tamamlamasının ardından şüpheli şoföre olay yerinde tatbikat yaptırılacak. Savcılık kaynakları şikâyetçiler ve görgü tanıklarının da katılımıyla yapılacak tatbikatla dosyada açık nokta bırakılmayacağını belirtti. Kaza sonrası delillerin karartılabileceği üzerinde duran savcılık, otobüsün başına bir polis görevlendirdi. Otobüse savcılık kararı olmaksızın kimse yaklaştırılmıyor. Öte yandan, cezaevine gönderilen şoför E.A. avukatı aracılığıyla tAnkara'daki faciada kritik incelemeutukluluğuna itiraz etti.

100'ER BİN TL TAZMİNAT

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, EGO otobüsünün Dikimevi'nde karıştığı kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin TL, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin TL ödenmesini oy birliğiyle kabul etti. (Kaynak: Habertürk)

Ankara\'daki Kazada Şoför Kusurlu Bulundu

Son Dakika Güncel Ankara'daki Kazada Şoför Kusurlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • fuat: kesinlikle inanmıyorum şöförün hatalı olduna gecmişe bakın aynı kaza şeklinden 10 dan fazla göreceksiniz ben bile şahit oldum aracta teknik hata var şahlanıp kacıyor arac ve hep aynı arac mercedes neden man marka araclarda böyle bir sıkıntı yok mercedesler HATALI örtbas etmeye calışıyorlar daha fazla insanların hayatıyla oynamayın gercekleri söyleyin yakmayın gariban şöförleri 1 8 Yanıtla
  • el insan: aracın kamera kayıtları hala düşmedi internete neden acaba? 7 0 Yanıtla
  • Serdar gul: küçük baş hayvanlarimiz yavrv atiyor bu astaliga bir çare bulun 0 5 Yanıtla
  • ORTA YOL : ALLAH AŞKINA BU NE BİÇİM İDDİA .KUSURLU ŞÖFÖRMÜ YOKSA OTOBÜSMÜYMÜŞ .YAHU KARDEŞİM OTOBÜSÜ TAMİR ETTİRECEK KİM ?TABİİKİ .ARACIN SAHİBİ .ŞÖFÖR ARIZAYI SAHİBİNE BİLDİRMEK ZORUNDA AMA İNSAN HAYATINA DEĞER VERİYORSA .OTOBÜS KONUŞAMIYOR YA VUR ABALIYA . 4 1 Yanıtla
  • Yavuz: Bindiği araçta kusurlardan ilk sorumlu olan yine şöfördür gitti kademeye fren tutmuyo dedide onlar boş ver ya. mı dediler varmı bunu diyecek insan tutki dediler kademede duran melih gökçekmi veya gökçek araçları tamir etmeyinmi dedi şunuda iyi bilin beton kafalar en iyi en son model en bakımlı arabalar ankara büyükşehir de isterseniz araştırın birde izmirinkilere gidin bakın 0 4 Yanıtla

Advertisement