Bgc Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne "Ramazan Demir" Adı Verildi - Son Dakika
Yerel

Bgc Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne "Ramazan Demir" Adı Verildi

Balıkesir'deki gazeteciliğin gelişmesi ve basın mensuplarının haklarının korunması adına yıllardır büyük mücadele veren BGC Başkanı Ramazan Demir'in adı, cemiyet yönetim kurulunun kararıyla BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne verildi.

25.07.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de gazeteciliğin gelişmesi ve basın mensuplarının haklarının korunması adına yıllardır büyük mücadele veren Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir'in adı, BGC Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne verildi.

BGC'nin geleneksel iftarı, "24 Temmuz Basın Bayramı"nda bir lokantada, il merkezi ile ilçelerden gelen gazetecilerin katılımıyla yapıldı.

Cemiyetin Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Acaröz, iftarda yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak ilk kez Demir'den habersiz bir karar aldıklarını bildirdi.

Bu sürprizi açıklayan Acaröz, "Bundan önceki yönetimden aldığımız naylon poşet içindeki Balıkesir Gazeteciler Cemiyetini Tarihi Paşa Konağı'nda Basın Müzesi ve Medya Merkezi haline getiren Başkan Ramazan Demir'in isminin, Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne verilmesine, yönetim kurulu olarak oy birliğiyle karar aldık. Ramazan Demir Basın Müzesi ve Medya Merkezi hepimize hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra Doğan Haber Ajansı Balıkesir Sorumlusu Hilmi Duyar, Demir'e plaket verdi.

Demir ise 40 yıllık meslek hayatında Balıkesirli meslektaşlarından ilk kez bir ödül aldığını ifade ederek, çok duygulandığını söyledi.

Basın Bayramı'nın gazeteciler tarafından bayram olarak kutlanması için bazı kriterlerin gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Bugün bildiğiniz gibi Basın Bayramı, önemli bir gündeyiz. Türk basınından sansürün kaldırılışının 106'ncı yıl dönümü. Türkiye bunu yıllardır Basın Bayramı olarak kutluyor ancak bunun Basın Bayramı olduğunu düşünmüyorum. Gazetecilerin, Basın Bayramını bayram olarak kutlayabilmeleri için bazı kazanımlarını elde etmesi gerektiğine inanıyorum. Anadolu Ajansı dışındaki diğer kurumlarda 'sendika' diye bir kavram kalmadı. Arkadaşlarımızında hangi koşullarda çalıştığını hepimiz gayet net biliyoruz. Gazeteciler, bağımsız ve ekonomik özgürlüklerini hak ettiğinde Basın Bayramını kutlayacaklardır."

İftardan sonra lokantaya gelen Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve İl Emniyet Müdürü Feridun Boz da gazetecilerin Basın Bayramı ile Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne adı verilen Ramazan Demir'i kutladı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bgc Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne 'Ramazan Demir' Adı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement