Başkan Kurt Görevi Devraldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Kurt Görevi Devraldı

30 Mart yerel seçimlerinde Eskişehir'in merkez Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, görevini eski Başkan Burhan Sakallı’dan devraldı.

07.04.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerinde Eskişehir'in merkez Odunpazarı Belediye Başkanlığı'na seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, görevini eski Başkan Burhan Sakallı'dan devraldı.

Düzenlenen tören öncesi partililer tarafından belediye binası önünde kutlama programı düzenlendi. Davul ve zurna eşliğinde belediye önünde halaylar çekildi. Ardından Kazım Kurt, başkanlık makamına geçerek Burhan Sakallı'dan görevi devraldı. Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediyesi'ne ait mührü Kurt'a verdi. Başkanlık görevini devreden Burhan Sakallı, yaptığı konuşmada, devir teslim törenlerinde, teslim alma kısmının değil, devir kısmınin da son derece anlamlı ve önemli olduğunu söyledi. Son 10 yıl boyunca Odunpazarı Belediye Başkanı olarak görev yaptığını belirten Sakallı, "Görevim bugün itibariyle son bulmuş oluyor. Geçen bu 10 yıllık süre içerisinde Odunpazarı'nda belediye meclis üyesi arkadaşlarım ve bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte Odunpazarını hemşehrilerimizin içinde yaşıyor olmaktan dolayı büyük keyif duydukları, içinde yaşıyor olmaktan dolayı büyük huzur duydukları bir şehir haline getirmeye gayret ettik. Odunpazarı'nı, Türkiye'nin tanınırlığı en fazla artan, bilinirliği en fazla yükselen kentlerinden, şehirlerinden biri haline getirdik. Yaptığımız iyi ve güzel işlerde benim sadece küçük bir payım var. Belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, beraber çalıştığım mesai arkadaşlarıma ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediye Meclis üyeliğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi milletvekili olarak devam ettiren, bugüne halkımızın oylarıyla Odunpazarı Belediye Başkanı olarak seçilen çok değerli dostum, arkadaşım Kazım beye hayırlı olmasını diliyorum. Bahtı ve yolu açık olsun" dedi.

Ardından konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, demokraside en önemli unsurun devir teslim töreni yapabilmek olduğunu söyledi. Kurt, "Herkese nasip olmaz, görevi yapabilmek, sandıktan çıkanı kutlamak büyük bir erdemdir. Biz demokrasinin bütün kuralları ile işleyeceği bir sistem oluşana kadar siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu şimdiye kadar yapılanlar elimizin tersiyle itecek, bundan sonra sıfırlayacağız anlamına gelmez. Yapılan hizmetler her zaman takdire değerdir. Yapanlara, yaptıranlara destek olanlara Allah razı olsun demek bizim işimizdir. Elbette ki hesap verebilmek, yönetilen, yöneten, seçilenler için en önemli unsurdur. Bugünden itibaren Odunpazarı Belediyesi'nde hesap vermeye hazır bir yönetim hesap vermeye hazır bir çalışma anlayışı gerçekleşecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kazım Kurt, Burhan Sakallı'ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkan Kurt Görevi Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement