Başkan Çelik'ten Çocuklara İstanbul Gezisi Sözü - Son Dakika
Yerel

Başkan Çelik'ten Çocuklara İstanbul Gezisi Sözü

Başkan Çelik\'ten Çocuklara İstanbul Gezisi Sözü

Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu, Çağatay Uluçay İlkokulu’nda başladı.

23.06.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu, Çağatay Uluçay İlkokulu'nda başladı. Okulun açılış törenine katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaz okuluna katılan tüm öğrencilere İstanbul gezisi sözü verdi.

İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu açılışı Çağatay Uluçay İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen yaz okulunun açılışına Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, öğrenciler ve aileleri de katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç, yaz okuluna 250 öğrencinin katılacağını söyledi. Özgüvenç, "İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi olarak iki yıldır yaz okulu etkinliğimiz oluyor. Sadece Kur'an kursu niteliğinde değil. Öğrencilerimiz öğle saatlerine kadar, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda bilgilendirilecek. Öğleden sonra da sportif faaliyetler gerçekleştirecekler. Bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz yaz okuluna, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyelerimiz çalışmalarımızda bizlere destek verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz okulu açtı, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz spor faaliyetlerinde, bazı hayırseverlerimiz de farklı şekillerde destek oldu. Bize destek olan kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Özgüvenç'in ardından, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel de bir konuşma yaptı.

"İLİM ÇİN'DE DAHİ OLSA ALINMALI"

İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu'nun hayırlı uğurlu olmasını dileyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "İlim müminin yitik malı, Çin'de dahi olsa gidilip alınmalı. Bütün ilmin kaynağı yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim. Peygamber efendimiz, sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğreten ve öğretenlerinizdir buyuruyor. Çok şükür ki bugün burada İlim Yayma Cemiyetimizin açmış olduğu yaz okulunda, çocuklarımıza hem yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim öğretilecek hem temel dini bilgiler verilecek hem de spor yapacaklar, eğlenecekler, hoşça vakit geçirecekler, tatilin de tadını çıkartacaklar. İlim Yayma Cemiyeti bu yaz okulu programlarında son derece başarılı. Daha önceki yaz okullarına benim çocuklarım da büyük bir keyifle katılmıştı. İnanıyorum ki çocuklarımız da güzel bir şekilde istifa edecektir. Aileler de bunun farkını mutlaka görecektir. Yaz okulunun başarıyla tamamlanmasını temenni ediyorum" dedi.

GEZİ SÜRPRİZİ ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

İlçe belediyesi olarak yaz okulu çalışmalarına büyük bir memnuniyetle destek verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, "Biz Yunusemre ve Şehzadeler Belediyesi olarak toplum yararına yapılan bu tür faaliyetlere hep destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Çünkü insan manasına önem verilmeden yetiştirilecek olursa, bir canavara dönüşebiliyor. Yeryüzündeki Firavunlar ya da yeryüzünü kana bulamış cellatların da birer ilim sahibi olduklarını unutmamak lazım. Ama irfandan yoksun ama manadan, sevgiden yoksun bir ilim; öldüren bir teknoloji olarak insanları tehdit eden bir unsur haline dönüşebilir. İşte bugün burada çocuklarımıza hem bilgiyi vereceğiz hem ilmi hem de irfanı, sevgiyi öğreteceğiz. Bu topraklarda inşallah ilelebet zulüm olmayacak, kan akmayacak inşallah. Tüm öğrencilerimizi ve ailelerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu. Başkan Çelik, yaz okuluna katılan tüm öğrencileri, cemiyetin belirlediği bir tarihte İstanbul gezisine götüreceğine dair söz verdi. Başkan'ın açıklaması çocuklar tarafından alkış eşliğinde büyük bir sevinçle karşılandı. Açılış töreninde yer alan aileler ve çocuklar, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile fotoğraf çektirebilmek için adeta yarışa girdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çelik'ten Çocuklara İstanbul Gezisi Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement