Başbakanlık "Gazze" İçin Devreye Girdi - Son Dakika
Güncel

Başbakanlık "Gazze" İçin Devreye Girdi

Başbakanlık, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle karşı karşıya kalan Filistinlilere yardım kampanyası başlattı.

23.07.2014 08:00  Güncelleme: 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık, İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği askeri harekatta barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleriyle karşı karşıya kalan Filistinlilere yönelik yardım kampanyası başlattı.

ERDOĞAN'IN İMZASIYLA RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, " Türkiye Cumhuriyeti, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek ramazan ayında, halkımızın da beklentileri doğrultusunda; zor durumdaki dost ve kardeş Filistin halkı için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır" denildi.

Yardım kampanyasının, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordine edileceği ve toplanan yardımların Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde bölgeye ulaştırılacağı belirtilen genelgede, valilikler, belediyeler ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların belirlenen hesap numaralarına aktarılabileceği, gerçek ve tüzel kişilerin bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceği, sivil toplum kuruluşlarının topladıkları yardımı bölgeye ulaştırmak üzere, şartlı veya şartsız bu hesaplara aktarabileceği bildirildi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİNİZE İNANCIMIZ TAM"

Tüm yardım toplama faaliyetlerinin, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapıldığına işaret edilen genelgede şöyle denildi:

"Halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin, bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyasına gönüllü olarak her türlü desteği vereceklerine inancımız tamdır."

Ayrıca gerçek ve tüzel kişiler belirlenen hesaplara havale ücreti ödemeksizin doğrudan bağış yapabilecekleri gibi, Diyanet İşleri Başkanlığınca duyurulacak GSM operatörlerinin SMS numarasına "Gazze" yazarak belirlenen miktarda bağışta bulunabilecekler.

Başbakanlık "Gazze" İçin Devreye Girdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakanlık 'Gazze' İçin Devreye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ......: Geç bıle kaldınız. . 19 1 Yanıtla
  • KenanHan: Şimdi dünyadaki fotoğrafa baktığınızda sanki Filistin’e yardım götürmek isteyen tek ülke Türkiye’ymiş gibi bir algı var. 9 4 Yanıtla
  • CANALİST: ŞUAN CEBİMDE 5 LİRA VAR. . HEPSİNİ VEREBİLİRİM. . ŞİMDİ NEREYE GİDİM Kİ VERMEK İÇİN. . AZ AMA OLSUN BİN KİŞİ 5 LİRA VERSE 5 BİN EDER. . EN AZ ÜÇ TON UN ŞEKER YAĞ YAPSA ANNELER ÇOÇUKLARA EKMEK YAPAR . . . BENDE BİR ÇOÇUĞUN BİR GÖZLEMESİNİ VERMİŞ OLURUM. . TABİ PARAM ONLARA ULAŞIRMI BİLMİYORUM :( :( 8 1 Yanıtla
  • a a a a a aa: son kalenin padişahı allah yolunu açık etsin 4 1 Yanıtla

Advertisement