Başbakan Erdoğan: Senin Profluğuna Yazıklar Olsun - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Senin Profluğuna Yazıklar Olsun

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, "Bir kere sen babana ihanete etmiş insansın.

31.07.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, "Bir kere sen babana ihanete etmiş insansın. Edirnekapı ziyaretinde çok komik manzara çıktı. Akif'in başında yazılı olan o İstiklal Marşı'ndan dörtlüğü okuyor, "kim bu cennet vatanını uğruna olmaz ki feda...' Bunu o kitabeden okuyor, sonra ne diyor biliyor musunuz? Burası çok enteresan. "Bu dörtlük Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde' diyor. Yazıklar olsun. Senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, "babamın arkadaşı' dediğin bu Akif'e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şehitleri şiirini birbirinden ayıramıyor. İşte bu şahsı getirdiler. MHP, CHP Pensilvanya'nın ortak adayı yaptılar" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Van Hastane Caddesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Gazze'de yaşanan soykırımın hem Ramazan'ı hem de bayramı kana buladığına işaret ederek, bu durumun herkesi rahatsız ettiğini belirtti. İsrail'in "Ramazan" demediğini "bayram" demediğini kaydeden Erdoğan, " "Sivil, çocuk, kadın' demedi. "Okul, hastane, cami' demedi Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam etti. 55 günde bin 300' e yakın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi. 250'si çocuk 100 kadın 50'den fazlası yaşlı, Gazze'de çocuklar bayramı göremediler. Bayramda sokaklara çıkıp parklara gidip oyun oynayamadılar, evlerinde şehit edildiler, sokaklarda, parklarda sahillerde öldürüldüler. Camilere sığındılar, okullara sığındılar oralarda öldürüldüler. Havadan yağan bombalarla alçakça katledildiler" dedi.

Kendisinin İsrail devletinin yönetimin insanlık dışı alçakça soykırımına "soykırım" deyince birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hitlerin Nazilerin yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyorlar. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum, İsrail'in yaptığının Nazilerin Hitler'in yaptığından ne farkı var? Gazze'de Filistin'de yaptığını soykırımları neyle izah edeceksiniz? Bu ırkçılıktır, Hitler'in ruhunu yaşatıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

-"BİZ ALGI OPERASYONLARINDAN KORKUP TA ZALİME KARŞI SESSİZ KALAN BİR MİLLET DEĞİLİZ"-

Erdoğan Hitler'in, "İnsafsız olabilirim ama Almanya'yı kurtardığımızda dünya insaflı bir yer olacak. Adaletsiz ahlaksız olabiliriz ama halkımızı kurtardığımızda adaletli ahlaklı bir dünyanın yolu açılacak" sözlerini anımsattı. Hitler'in bu düşüncelerini "sapıkça" nitelendiren Erdoğan, "Musevilere acımasız soykırım uyguladı. Şu anda Hitler'in yaptığının, söylediğinin aynısını İsrail yapıyor. Antisemitizmin insanlık suçu olduğunu söyleyen benim. İslamafobyanın da insanlık suçu olduğunu batılıların söylemesi gerektiğini söyleyince, batılı bunu söyleyemedi. Onlara göre Müslümanı öldürmek meşrudur, Yahudi'ye gelince öyle değil öylemi. Utanmıyor musunuz ya? Siz ne ahlaksızsınız ya size sahip çıkan bir Osmanlı evladı olarak sesleniyorum. Musevileri kendi topraklarımızda koruyan güven içinde yaşamalarını sağlayan biziz. İçerde dışarda her türlü ırkçılığı kınayan yine biziz. Bundan sonra da bütün azınlıklar benim ülkemde barış huzur güvenlik içinde yaşayacak. Biz algı operasyonlarından korkup ta zalime karşı sessiz kalan bir millet değiliz" ifadelerini kullandı.

-"ALIN MADALYANIZI BAŞINIZA ÇALIN"-

Amerika Musevi Kongresi'nin kendisine verdiği ödülü geri istemesine de değinen Erdoğan, "Şunu açık açık söylüyorum, o bebeklerin semayı inleten feryatları inşallah karşılıksız kalmayacak. Zalimliğe katliamlara sessiz kalıyorsanız alın madalyanızı başınıza çalın dünyada zulme sesinizi çıkarmayanlar da aynen onların safındadır" dedi.

Kendilerinin hem dua ettiğini hem de bütün imkanlarıyla Gazze'ye yardım ettiklerini belirten Erdoğan, "Hem CHP hem MHP ortak adayları "Gazze'yi, Suriye'yi bırak Türkmenler'e bak' diyorlar bunların kendi memleketlerinden haberi yok" diye konuştu.

-"ŞİMDİ İNLERİNE KADAR GİRİLİYOR"-

Kendilerinin annelerin gözyaşı dinsin diye çırpındıkça, anneleri ağlatmak için ellerinden geleni yapanlar olduğuna işaret eden Erdoğan, "Nice sabotaj, tahrik saldırı, tuzaklarla karşılaştık hepsini aştık. Darbe senaryolarını boşa çıkardık, çetelerle terör örgütleriyle tehdit ettiler Pensilvanya ihanet çetesini üzerine saldılar "eyvallah' demedik. Kürt olduğu için Said-i Nursi'nin yanına gitmeyen Pensilvanya çözüm sürecini engellemek için çok gayretti. Onun buradaki çetesine hak ettiğini hukuk içinde veriyoruz. İnlerine gireceğiz dedik, siz bize destek verdiniz, şimdi inlerine kadar giriliyor" dedi.

Kendinin Çankaya'ya çıkması halinde bu örgütle mücadelesinin devam edeceğini belirten Erdoğan, "Bu can bu tende oldukça bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Zira bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar nerede kim nasıl olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Çıkardığımız son yasayla çözümün zeminini daha güçlendirdik. Eğer destek verirseniz, bizi cumhurbaşkanı seçerseniz çöz süreci daha hızlı daha kararlı daha güçlü şekilde devam edecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki cilt halinde Faki-yi Teyran'ın divanını bastığını kaydederek, "Osmanlıca harflerle Kürtçe ve Latin harflerle Kürtçe ve Türkçe çeviriyle bu muhteşem eseri milletimizle buluşturduk" diye konuştu.

Erdoğan, Ensar Vakfı'nın Kuran-ı Kerim'in Kürtçe mealini hazırladığını ve bastığını anlattı.

-"BU AKİF'E YAPTIĞIN SAYGISIZLIĞA DA YAZIKLAR OLSUN"-

Son günlerde enteresan şeyler olduğunu belirten Erdoğan, "Bu CHP ile MHP'nin ortak adayı neyle övünüyor? "Benim babam Mehmet Akif'in arkadaşı.' İstanbul'da merhum m Akif'in kabrini ziyaret etmiş. Önceki gün Edirnekapı şehitliğine gitmiş çok muhterem bir insandı doğru, CHP'nin zulmünden dolayı Kahire'ye gitmek zorunda kalan bir insandı. Bir kere sen babana ihanete etmiş insansın. Edirnekapı ziyaretinde çok komik manzara çıktı. Akif'in başında yazılı olan o İstiklal Marşı'ndan dörtlüğü okuyor, "kim bu cennet vatanını uğruna olmaz ki feda...' Bunu o kitabeden okuyor, sonra ne diyor biliyor musunuz? Burası çok enteresan. Ey Türkiye ey CHP, MHP, HDP'ye seslenmeye bu noktada ilgisi alakası yok çünkü HDP'nin İstiklal Marşı diye bir meselesi yok. Bunları bilelim, çok açık konuşalım. "Bu dörtlük Çanakkale Şehitleri şiirinden herhalde' diyor. Yazıklar olsun. Senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, "babamın arkadaşı' dediğin bu Akif'e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı'yla Çanakkale Şehitleri şiirini birbirinden ayıramıyor. İşte bu şahsı getirdiler. MHP, CHP Pensilvanya'nın ortak adayı yaptılar" dedi.

-"ERGENEKON DAVASI'NDA ŞOV YAPIYORLARDI. BALYOZ DAVASI'NDA ŞOV YAPIYORLARDI"-

"Vur vur inlesin İhsanoğlu dinlesin" sloganları üzerine Erdoğan, "O dinlemesin onu oraya getirenler dinlesin, onu oraya getirenler dinlesin. CHP, MHP'liler bu adayın neresine oy versin, İstiklal Marşı'nı bilmeyene mi oy verecekler. O eline aldığı bir derginin kapağında benim Kürt kardeşlerime çok ağır hakaretler var. Ben biliyorum ki Van'dan bu adaya oy yok" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ı da isim vermeden eleştiren Erdoğan, "Siz bir adaya Kürt olduğu için mi oy vereceksiniz? Siz bir adaya benim menfaatlerimi koruyacak diye mi oy vereceksiniz? Bu HDP'nin adayının benim kardeşlerime yönelik bu ülkede yaptığı ne var?" dedi.

Demirtaş'ın "Birlikte dans edelim Türkiye" sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Batı'daki illerde konuşurken Kürt kelimesini ağzına almıyor, Doğu'ya, Güneydoğu'ya gelince Kürtleri hatırlıyor. Bakın biz 81 vilayette aynı dili kullanıyoruz. Van'da ne söylüyorsak, gidiyor Yozgat'ta, Çankırı'da, Trabzon'da, İstanbul'da da onu söylüyoruz. Ama bunlar Doğu'da farklı Batı'da farklı konuşuyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li milletvekillerinin İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde şov yaptığını kaydeden Erdoğan, "Paralel yapının emniyet uzantılarının sorgulandığı adliyede şov yapıyor. Ergenekon Davası'nda şov yapıyorlardı. Balyoz Davası'nda şov yapıyorlardı. Başörtüsü özgürlüğüne bunlar karşı çıkıyorlardı. Şimdi de kalkmış gitmiş Pensilvanya ihanet şebekesine sahip çıkıyorlar. Nerde Türkiye aleyhine özgürlük, demokrasi aleyhine bir hadise varsa CHP milletvekilleri orada. Hem darbecilerle, ırkçılarla, çözüm sürecinin hasımlarıyla iş tutuyor hem de Diyarbakır'da sitem ediyor, halkı suçluyor. Bu seçimde 2 aday var. Bir milletin adayı, iki vesayetin statükonun adayları. Bir yeni Türkiye'nin adayı, iki eski Türkiye'nin adayları. İşte onun için Van çok dikkatli olacak" dedi.

-"YURT DIŞINDA OY KULLANMALARINI RİCA EDİYORUM"-

Yurt dışındaki vatandaşlar için gümrük kapılarında oy verme işleminin 26 Temmuz'da başladığını kaydeden Erdoğan, yurt dışında yaşadıkları ülkelerde oy verme işleminin de bugün Avustralya'da başladığını hatırlattı. Yurt dışındaki tüm vatandaşların eğer Türkiye'ye giriş çıkış yapıyorlarsa gümrüklerde oy kullanmalarını hatırlatan Erdoğan, "Giriş yaptıkları sırada oyunu kullanamayan vatandaşlarımız bulundukları yerlere yakın oy kullanılabilen 4 gümrük kapısı herhangi birine gidip oyunu kullanabilir. Yurt dışında bulunana vatandaşlarımızın da bulundukları ülkelerdeki sandıklarda aldıkları randevuya göre ki şuanda bitin randevular verilmişi durumda. Randevu alamayanlar internetten YSK'nın sitesinde bunu takip edebilirler. Oy kullanmalarını rica ediyorum, vatandaşlık haklarını iyi değerlendirmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

-"BÖYLE DE BU DAVAYA AŞIKTI, BİZLERE SEVDALIYDI"-

HDP'nin Adayı Demirtaş'ın seçimi kazanma ihtimali olmadığını kaydeden Erdoğan, "dolayısıyla oyları zayi etmenin alamı yok, zaten daha birinci turda silkelenecek. Ama burada gümbür gümbür bu kardeşinize vereceğiniz destek inanıyorum ki Van'ı çok daha farklı bir yere taşıyacak" dedi.

Başbakan Erdoğan sanatçı Murat Göğebakan'ın bugün sabah hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Rabbim mekanını cennet eylesin. Ramazan'ın son iftarlarından birinde İstanbul'da hastaneden çıktı yanımıza geldi. İftarı yaptık son görüşmemizdi., tekrar hastaneye döndü. Böyle de bu davaya aşıktı, bizlere sevdalıydı. Yarın inşallah Cuma Namazı'ndan sonra Fatih Camii'nde cenaze namazını kılacağız ve Adana'ya uğurlayacağız. Ruhuna Fatiha" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Senin Profluğuna Yazıklar Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement